x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Noi nu doar promitem, ci facem lucruri. Lângă noi îl avem pe Traian Băsescu

Udrea: Noi nu doar promitem, ci facem lucruri. Lângă noi îl avem pe Traian Băsescu

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   16:13
Udrea: Noi nu doar promitem, ci facem lucruri. Lângă noi îl avem pe Traian Băsescu

Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Brăila, că diferenţa dintre Partidul Mişcarea Populară şi alte formaţiuni este că în PMP "vin oameni care au făcut ceva în viaţa lor" şi care, "atunci când promit, se ţin de cuvânt".

"Noi nu doar promitem, suntem oameni care facem lucruri şi ţara asta are nevoie de astfel de oameni. Lângă noi îl avem pe Traian Băsescu şi acest lucru contează. România are nevoie de un partid care să ducă mai departe efortul şi lupta lui Traian Băsescu pentru independenţa justiţiei, oprirea corupţiei şi modernizarea ţării. Sloganul partidului nostru este 'Ridicăm România'. România are nevoie să fie ridicată. Ne lipsesc oamenii care să o ridice acolo unde îi este locul. Un singur om nu poate face asta. A încercat Traian Băsescu în ultimii zece şi multe lucruri s-au schimbat în bine în România", a spus Udrea, cu ocazia lansării, la Brăila, a candidaţilor partidului la europarlamentare.

Europarlamentarul Cristian Preda le-a atras atenţia celor de la PSD că şi-au greşit sloganul electoral.

"Cred că PSD a greşit la tipar sloganul de campanie. Ei nu ar fi trebuit să spună 'Mândri că suntem români!', ar fi trebuit să spună: 'Mândri că suntem baroni!'. Ceea ce distinge PSD-ul de restul partidelor este faptul că a produs în serie aşa-numiţii baroni", a susţinut Preda.

Potrivit acestuia, PMP îşi propune locul al II-lea după PSD în alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Când am apărut pe scena politică, celelalte partide ne numeau 'scame', 'pitici', 'microscopici'. De când ne-am înregistrat, tendinţa în rândurile electoratului este foarte mare. PNL-ul şi PDL-ul scad, de asta şi-au şi modificat ţintele electorale, iar noi creştem. De aceea, miza pentru noi în acest moment este de a ne confrunta cu PNL şi PDL pentru locul al II-lea", a mai declarat Preda.

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe şi candidat la alegerile europarlamentare din partea PMP, a criticat guvernarea locală a PSD, care a transformat Brăila în "Republica Bunea Stancu", preşedintele CJ.

"O perlă a Dunării s-a transformat într-o magherniţă roşie. Acest lucru nu trebuie să fie soarta Brăilei. Acest oraş are nobleţe, a avut prosperitatea adusă de comerţul de pe Dunăre. Brăila a fost unul dintre cele mai europene oraşe din zonă. (...) A apărut de curând o fisură în Republica Stancu şi ea a fost creată de justiţie", a precizat Baconschi.

Potrivit preşedintelui PMP Brăila, Viorel Botea, organizaţia judeţeană numără 800 de membri şi este pregătită să înceapă lupta electorală, mai ales că are pe liste, pe locul al 17-lea, şi un brăilean, Sergiu Diacomatu, care s-a clasat pe locul al doilea în alegerile pentru preşedinţia CJ Brăila din 2012.  

×