x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Nu contest votul; vreau să port din nou cătuşe, dacă e circ, să fie până la capăt

Udrea: Nu contest votul; vreau să port din nou cătuşe, dacă e circ, să fie până la capăt

28 Oct 2015   •   19:28
Udrea: Nu contest votul; vreau să port din nou cătuşe, dacă e circ, să fie până la capăt
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul

Deputatul Elena Udrea a precizat miercuri, la Palatul Parlamentului, că nu are de gând să conteste votul colegilor săi asupra cererilor de reţinere (aprobată) şi de arestare preventivă (respinsă).

"Nu contest nimic. Eu cred că (deputaţii - n.r.) au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una şi pentru procuror, una şi pentru Udrea. Cred că aşa au dat-o. Pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim cu toţi că au fost", a arătat Udrea.

Întrebată dacă crede că va mai fi reţinută de procuror, în condiţiile în care deputaţii au respins cererea de arestare preventivă, ea a spus: "Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Haideţi, dacă e circ, să fie până la capăt!".

"Dacă au votat aşa, probabil că i-am convins cu ceea ce am spus, nu cred că ei aveau nevoie să fie convinşi. Ştiu şi ei foarte bine că am dreptate. Eu am nevoie de curaj pentru a recunoaşte lucrurile care ştim cu toţii că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă. Se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament", a mai spus Udrea.

Ea a menţionat că se simte obosită după ce a stat două ore în picioare în aşteptarea rezultatului.

"Nu am crezut că se va vota a treia arestare, pentru că e strigător la cer. Ce e justiţia asta în care faci arestări preventive fără niciun motiv. Ce pericol sunt eu acum, dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social. Ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci-şase ani. Ăsta e circ, nu e justiţie, iar imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţia şi din modul în care se trimit aceste cereri la Parlament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor", a susţinut Udrea.

Întrebată dacă ar trebui să ia legătura cu procurorul de caz, Udrea a răspuns că nu.

"Eu nu cer să vorbesc cu nimeni. Dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita, vor să mă citeze, asta este", a adăugat Udrea. AGERPRES

×