x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea sau Diaconescu? Profeţiile lui Cioabă şi Preda: scindare în PMP, surpriză neplăcută pentru Udrea de la Băsescu

Udrea sau Diaconescu? Profeţiile lui Cioabă şi Preda: scindare în PMP, surpriză neplăcută pentru Udrea de la Băsescu

de Marina Constantinoiu    |    17 Aug 2014   •   21:15
Udrea sau Diaconescu? Profeţiile lui Cioabă şi Preda: scindare în PMP, surpriză neplăcută pentru Udrea de la Băsescu

De la semnalul dat de mezina prezidenţială, supărată, brusc pe liderul PMP, blonda cu susţinere “la cel mai înalt nivel”, Elena Udrea, este motiv de furtună în propriul partid, din cauza ambiţiei de a ajunge şef de stat.

Chiar dacă la B1 TV ştirile despre Udrea se titrează cu “Valuri de simpatie pentru Elena Udrea”, situaţia din micropartidul susţinut de preşedintele Băsescu nu este deloc clară.

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, anunţă o ruptură totală în rândul formaţiunii. Această ruptură va avea un efect devastator pentru Elena Udrea, care se va vedea abandonată chiar de Traian Băsescu, idee pe care a prezentat-o, de altfel, chiar unul dintre liderii romilor, Dorin Cioabă, într-o intervenţie televizată sâmbătă.

”Fuziunea PDL-PNL a generat trei candidaţi la prezidenţiale: Klaus Iohannis (în numele ACL), Monica Macovei (independentă, fără a demisiona din PDL) şi C.P. Tăriceanu (ca lider al unui nou partid). Mişcarea Populară e pe cale să producă şi ea două candidaturi pentru Cotroceni: Cristi Diaconescu, din partea Fundaţiei, şi Elena Udrea, cu sprijinul partidului cu acelaşi nume. Ambele efecte sunt surprinzătoare. Nu ştiu pe cineva care să le fi anticipat”, scrie Preda, pe blogul personal.  Aşadar, Cristian Preda ne anunţă că se va produce o scindare între Partidul Mişcarea Populară şi Fundaţia Mişcarea Populară. Preşedintele Traian Băsescu, dacă doreşte să se păstreze în limitele Constituţiei, va trebui să participe, ca şi până acum, doar la evenimentele Fundaţiei Mişcarea Populară. Această mişcare îl scoate victorios pe Cristi Diaconescu, care pierde sprijinul partidului, dar îl câştigă pe Băsescu ca promotor al campaniei, scrie stiripesurse.ro.

Cioabă: “Rromii nu o vor vota pe Udrea”

Întrebat cărui candidat la Preşedinţie îi vor fi date cele aproape un milion de voturi de care dispune comunitatea rromilor, “regele internaţional al rromilor” şi preşedintele Partidului Alianţa Democrată a Rromilor, Dorin Cioabă, a declarat sâmbătă că “Elena Udrea se laudă cu susţinerea preşedintelui Traian Băsescu, dar va avea o foarte mare surpriză zilele acestea”. Întrebat pe ce se bazează când face asemenea afirmaţii, Cioabă a declarat:”Domnul preşedinte întotdeauna se aliază cu oamenii care sunt puternici, şi Elena Udrea nu are şanse la ora actuală”.

Mai mult, el a negat ca rromii o vor vota pe Elena Udrea, daca aceasta va decide să candideze la prezidenţiale, în locul lui Cristian Diaconescu.

Recent, Elena Basescu a postat pe Facebook un comentariu critic la adresa preşedintelui PMP,  mai multi analişti interpretând acest lucru ca pe un indiciu că preşedintele Băsescu i-ar retrage susţinerea de care s-a bucurat până acum şi i-ar acorda-o lui Cristian Diaconescu, actualul prezidenţiabil al PMP.

Acesta din urmă, pentru a nu pierde şi bruma de simpatizanţi de care se bucură, a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ care sugerează că ar putea candida ca independent. “Dragii mei, vă mulţumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteţi alături. Acest lucru mă face să îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dvs şi de societate”.

×