x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultima ORĂ! Schimbări IMPORTANTE în raportul de forțe din Războiul din PSD

Ultima ORĂ! Schimbări IMPORTANTE în raportul de forțe din Războiul din PSD

21 Sep 2018   •   07:58
Ultima ORĂ! Schimbări IMPORTANTE în raportul de forțe din Războiul din PSD

UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat a început vineri la Palatul Parlamentului.

Alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele executiv, premierul Viorica Dăncilă, participă membri ai Biroului Permanent Naţional, lideri ai organizaţiilor judeţene, liderii grupurilor parlamentare ale social-democraţilor, precum şi preşedinţii organizaţiilor interne ale partidului.

Punctul central al discuţiilor îl constituie demersul iniţiat de mai mulţi lideri ai formaţiunii, care cer demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la şefia partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv al social-democraţilor.

Au venit împreună la reuniunea CExN iniţiatorii scrisorii - vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului -, alături de alţi susţinători, printre care secretarul general al PSD, Mihai Neacşu, preşedintele PSD Brăila, Mihai Tudose, preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, preşedintele Caraş-Severin, Ion Mocioalcă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că îşi va prezenta mesajul în cadrul reuniunii.

"Voi da mesajul meu în CEx. Aşa cum am spus, consider că lucrurile trebuie lămurite în CEx", a afirmat Dăncilă, preşedinte executiv al PSD.

Ea a făcut aceste declaraţii înainte de a intra în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

CExN al PSD analizează vineri solicitarea privind demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile deţinute.

Doina Pană, vicepreședinte PSD la nivel național, a făcut declarații dure cu privire la situația din PSD.

Întrebată cum va ieși partidul după această zi, Doina Pană a spus că „ce nu te omoară te întărește”.

„Nu-i ușor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar nu poți să nu vezi tot ce s-a întâmplat cu partidul de când Dragnea îl conduce. Noi am câștigat alegerile pe baza unui program coordonat de Liviu Dragnea”, a spus Doina Pană.

„Nu a existat niciodată să nu poți să-i sesizezi o problemă, dar poate că ar trebui să ne întâlnim mai des”, a mai spus ea.

 

Potrivit unor surse credibile din interiorul PSD, 56 de organizații ar vota pentru susținerea președintelui Liviu Dragnea, 16 organizații ar vota pentru demisia liderului social-democrat, toate acestea din 72 de voturi în total.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea, în exclusivitate, la "Sinteza zilei" de la Antena 3.

Și în București lucrurile sunt complicate pentru Gabriela Firea, după ce primarul de la Sectorul 5, Daniel Florea, a anunțat că este de partea liderului PSD Liviu Dragnea.

"Am luat această decizie pentru că astăzi s-a votat în unanimitate în CEx-ul PSD Sector 5 să mergem alături de domnul președinte Dragnea. Toate luările de poziții au fost în favoarea domnului președinte și au fost vehement împotriva doamnei Firea care strică unitatea partidului la București", a spus Daniel Florea, la Sinteza zilei.

Și Sectorul 2 a decis că îl va susține în continuare pe Liviu Dragnea.

"Astăzi, 20 septembrie la sediul PSD Sector 2 a avut loc întâlnirea Biroului Executiv, deşi ar fi trebuit convocat în mod expres convocat întreg Comitetul Executiv, pentru ca acesta să îi dea mandat Preşedintelui, dnei Rodica Nassar cu care să ne reprezinte la şedința de Comitet Executiv Național de mâine, 21 septembrie.

În urma discuțiilor furtunoase, membrii Biroului Executiv au solicitat UNITATEA PARTIDULUI ŞI SUSȚINEREA PREŞEDINTELUI LIVIU DRAGNEA, cu excepția a trei persoane, şi anume: dna Rodica Nassar, deputatul Mihăiță Vîrză şi un anume individ, pe nume Ilieşiu, care nu face parte din Biroul Executiv al organizaței", a anunțat, pe Facebook, Lenuța Popescu, consilier, la Sectorul 2.

Surprinzător, chiar în seara de dinaintea ședinței CEX în care va fi tranșată soarta lui Dragnea, Niculae Bădălău a adoptat mesajul cu care șeful său s-a consacrat în spațiul public.

”Mesajul meu e de unitate, democrație și să avem o dezbatere cât mai constructivă pentru partid și pentru țară. Lucrurile trebuie să se remedieze, e o lipsă a dialogului și a dezbaterii deciziilor în CEX. Noi trebuie să învingem sistemul creat în ultimii 8 ani, în care nu am mai avut o justiție independentă și s-a creat statul paralel, trebuie să mergem până la capăt.”, a spus Niculae Bădălău la România TV.

×