x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultimatumul USL în 5 puncte, de la alegeri anticipate la eliminarea traseiştilor politici

Ultimatumul USL în 5 puncte, de la alegeri anticipate la eliminarea traseiştilor politici

18 Ian 2012   •   15:22
Ultimatumul USL în 5 puncte, de la alegeri anticipate la eliminarea traseiştilor politici

Liderii USL au solicitat astazi inlocuirea actualului guvern si organizarea de alegeri anticipate, alaturi de alte cateva puncte – toate respinse de catre reprezentantii coalitiei de guvernare.
Actuala putere a refuzat, pe rand, fiecare dintre urmatoarele solicitari:

1. Demiterea, astazi, a ministrului administratiei si internelor, Traian Igas, responsabil pentru modul de gestionare a protestelor din ultimele zile, care a dus inclusiv la aparitia mai multor acte de violenta.

2. Renuntarea, indiferent de decizia pe care o va lua Curtea Constitutionala, la ideea comasarii alegerilor si a amanarii alegerilor locale, idee nedemocratica si nejustificata.

3. Demararea imediata a unor discutii intre partidele parlamentare pentru inlocuirea actualului Guvern cu unul format din tehnocrati, profesionisti neangajati politic, care sa aiba ca mandat pregatirea alegerilor si gestionarea masurilor economice necesare, si care sa fie sustinut de toate partidele parlamentare.

4. Adoptarea unei legi electorale care sa cuprinda 3 principii importante: reducerea numarului de parlamentari, pierderea mandatului de catre parlamentarii traseisti si, respectiv, alegerea parlamentarilor in colegii uninominale, intr-un singur tur.

5. In cel mai scurt timp, indeplinirea conditiilor constitutionale si legale pentru organizarea de alegeri anticipate, libere si corecte.

Desi, in urma presiunii publice, actuala putere a acceptat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, aceasta pare ca nu va avea nici un obiect, cata vreme nici unul dintre punctele solicitate nu au fost acceptate.

×
Subiecte în articol: USL