x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultimele calcule pentru moțiunea de cenzură. Ce şanse sunt să treacă

Ultimele calcule pentru moțiunea de cenzură. Ce şanse sunt să treacă

06 Iun 2019   •   14:48
Ultimele calcule pentru moțiunea de cenzură. Ce şanse sunt să treacă

Partidul Național Liberal se află în negocieri pentru moţiunea de cenzură.

Liberalilor le lipsesc 22 de voturi, chiar dacă USD, PMP, UDMR şi Pro România şi-au anunţat intenţia să pună umărul la dărâmarea Guvernului, potrivit Antena 3.

Potrivit surselor politice, Partidul Național Liberal îşi pune speranţa în Victor Ponta, care ar fi cheia pentru convingerea unor parlamentari PSD să se alăture demersului.

De asemenea, social-democraţii strâng rândurile şi vor să arate că încă au majoritate în Parlament cu ajutorul ALDE. 

„Am adoptat de principiu textul moţiunii de cenzură, care va fi comunicat partenerilor noştri din opoziţie, va fi deschis propunerilor şi completărilor. De asemenea, am stabilit negociatorii partidului şi un calendar de negociere cu toate grupurile parlamentare, evident mai puţin grupul PSD şi, de asemenea, am decis implicarea tuturor membrilor Biroului Executiv care sunt în Parlament şi a parlamentarilor PNL în procesul de convingere a parlamentarilor de a susţine această moţiune de cenzură. Considerăm că românii au arătat clar atât la referendum, cât şi la alegerilor pentru Parlamentul European, că nu mai vor să fie guvernaţi de această coaliţie, care a obţinut un scor mai mic decât scorul PNL”, a declarat, recent, președintele PNL Ludovic Orban.

La fel ca la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, cei 17 parlamentari din Grupul Minorităţilor Naţionale ar putea avea un rol decisiv. Fără un vot unitar, grupul este împărţit între parlamentari pro-PSD şi anti-PSD, primii având în ultimii doi ani majoritatea.

PSD şi ALDE au împreună 240 de parlamentari, din totalul de 465. Opoziţia are nevoie de 233 de voturi pentru a trecere moţiunea de cenzură.

×