x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii au strâns, în două ore, jumătate din semnăturile necesare pentru Sectorul 6

Umaniștii au strâns, în două ore, jumătate din semnăturile necesare pentru Sectorul 6

de Ion Alexandru    |    03 Aug 2020   •   08:27
Umaniștii au strâns, în două ore, jumătate din semnăturile necesare pentru Sectorul 6

Câteva zeci de membri ai Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) au lansat, în weekendul care tocmai s-a încheiat, în Parcul Moghioroș, campania de strângere de semnături pentru alegerile locale din Sectorul 6 al Capitalei. Programul lor „6 din 6” a strâns, în numai două ore, jumătate din semnăturile de care au nevoie candidații pentru postul de primar și posturile de consilieri locali ai Sectorului 6.


„Sunt alături de echipa filialei Sector 6 a Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) și avem un singur obiectiv: bunăstarea cetățenilor din Sectorul 6. Suntem aici pentru a promova programul «6 din 6» al echipei umaniste care va candida la alegerile locale, în această zonă administrativă a Capitalei”, a declarat secretarul general adjunct al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) Mihai Teodor. Conform acestuia, programul vizează construcția unui spital nou pentru copii, mai multă siguranță cetățenilor din Sectorul 6, amenajarea mai multor locuri de joacă și spații verzi, construirea mai multor locuri de parcare, și atragerea de fonduri europene pentru construirea unui sector cu adevărat european. Nu în ultimnul rând, sunt vizate măsuri pentru digitalizarea relației dintre cetățeni și primărie.

 

Campania de strângere de semnături continuă

Echipa umanistă de la Sectorul 6 a reușit să strângă, în Parcul Moghioroș, 500 de semnături pentru susținerea candidaturii echipei „6 din 6”, pentru alegerile locale din această toamnă, din cele 1.641 de semnături necesare conform legii. „Le-am vorbit oamenilor despre principalele direcții ale doctrinei umaniste și le-am ascultat problemele. Toți oamenii din această zonă a Capitalei își doresc cam același lucru: să scape de șantierele din jurul liniei de metrou, din cauza cărora abia mai pot circula pe trotuare, să aibă apă caldă, ca în orice metropolă europeană, să nu mai fie nevoiți să stea la cozi pentru actele administrative, să fie primiți în audiențe atunci când vor să discute cu reprezentanții autorităților locale și să aibă mai multe parcări de reședință”, a rezumat George Tudorașcu, președintele PPU (Social-Liberal) Sector 6.

Strângerea de semnături va continua și în zilele următoare, în cele mai importante puncte din Sectorul 6 și nu se va opri odată cu cele 1.641 de „voturi de încredere”, ci va continua până momentul depunerii candidaturilor.

 

Acord cu PSD, pentru Sectorul 4

O altă mișcare importantă a PPUSL constă în semnarea, la finalul săptămânii trecute, a unui protocol privind o alianță electorală între formațiunea umanistă și PSD, la nivelul Sectorului 4 al Capitalei. Umaniștii susțin astfel candidatura lui Daniel Băluță pentru un nou mandat de primar, iar lista propusă pentru Consiliul Local va fi una comună.

Parafarea acordului a avut loc, simbolic, la Piața Sudului, unul dintre cele mai importante obiective realizate de Daniel Băluță în mandatul său și a fost semnat de primarul Sectorului 4 și deputatul umanist Steluța Cătăniciu, liderul filialei PPU (Social-Liberal) a municipiului București.

Deputatul umanist Steluța Cătăniciu a subliniat că parteneriatul dintre umaniști și PSD, la Sectorul 4, nu este o noutate, aceștia colaborând foarte bine în actualul mandat al Consiliului Local.

 

500 de semnături, în doar două ore, strânse de umaniști în Parcul Moghioroș

×