x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii cer introducerea infecției COVID-19 în categoria bolilor profesionale

Umaniștii cer introducerea infecției COVID-19 în categoria bolilor profesionale

de Ion Alexandru    |    15 Mai 2020   •   08:07
Umaniștii cer introducerea infecției COVID-19 în categoria bolilor profesionale

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a anunțat că susține o modificare la legislația îmn vigoare, prin care infectarea cu coronaviruis, pentru persoanele din “prima linie” care luptă petru combaterea și limitarea epidemiei de COVID-19 să fie introdusă în categoria bolilor profesionale.

Asta, deoarece infecția cu noul coronavirus este încadrată în categoria bolilor “normale”, astfel încât, atunci când se calculează remunerația pentru acordarea concediului medical, se folosețte un procent de 75 la sută din salariul.

Președintele umaniștilor arădeni, Ingrid Iordache (foto), a avut o discuiție cu reprezentantil confederației sindicale CNSRL Frăția din Arad, Petre Toma. Cu acest prilej, liderul PPUSL Arad a propus ca acest procent să devină 100 la sută, iar boala să fie încadrată în categoria bolilor profesionale.

 “Propunerea mi se pare una firească, atunci când vorbim despre oamenii care, prin natura meseriei lor, sunt expuși infectării cu noul coronavirus. Deja am început demersurile pentru ca această propunere să nu rămână doar atât, ci să fie transpusă în legislație”, a precizat Ingrid Iordache.

×