x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un europarlamentar critică dur guvernarea PSD-ALDE

Un europarlamentar critică dur guvernarea PSD-ALDE

24 Noi 2018   •   15:54
Un europarlamentar critică dur guvernarea PSD-ALDE

Actuala guvernare are "zero credibilitate" în Uniunea Europeană, şi ar putea rata oportunităţile pe care le poate aduce preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a afirmat sâmbătă europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.
"Această preşedinţie este cea mai bună oportunitate pe care o avem de când am devenit stat membru al UE. (...) Guvernul PSD - ALDE condus de Viorica Dăncilă are în acest moment zero credibilitate în UE şi mi-e teamă că acest guvern va rata oportunităţile pe care această preşedinţie le poate aduce României. (...) Sunt izolaţi şi asta înseamnă că nu vor putea obţine nimic pentru români în următorii ani şi s-a văzut asta chiar în ultimele săptămâni când au fost câteva decizii importante pentru România la nivel european", a declarat Siegfried Mureşan, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.
În opinia sa, "guvernul Dăncilă a pierdut încrederea Uniunii Europene pentru că vorbeşte de rău propriul popor, conduce greşit economia, şi nu reuşeşte să absoarbă fonduri europene". 
"Guvernul Dăncilă are zero credibilitate în UE din trei motive. În primul rând pentru că îşi vorbeşte de rău propriul popor. Nu am văzut niciodată în UE un prim ministru care să vorbească de rău propriul popor aşa cum o face Viorica Dăncilă, de la catalogarea protestatarilor paşnici drept violenţi până la multe alte lucruri. Cel de-al doilea motiv pentru care UE are zero încredere în Viorica Dăncilă şi guvernul său este modul în care conduce economia ţării. În urmă cu doi ani de zile, când PSD-ALDE au venit la guvernare România avea o inflaţie de zero la sută. Am ajuns statul UE cu cea mai mare inflaţie după doi ani de guvernare PSD- ALDE, de peste 5%, deficit în creştere, îndatorează românii. Vedem cum ministrul Eugen Orlando Teodorovici fiindcă vede că are dificultăţi în a finanţa datoria publică a României organizează o tombolă pentru românii care cumpără titluri de stat. Chiar ieri au propus reducerea fondurilor alocate pentru transport în bugetul de stat al României cu 1,16 miliarde de euro. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu mai au nevoie de acei bani pentru că nu au reuşit să facă marile proiecte de infrastructură pentru care ne aşteaptă fonduri europene la Bruxelles şi trebuie să cerem acei bani", a susţinut eurodeputatul. 
Potrivit acestuia, actuala guvernare depus în acest an niciun mare proiect de infrastructură pentru a atrage fonduri europene de la Uniunea Europeană. 
"Sunt fonduri care ne aşteaptă. Pe 11 octombrie premierul Dăncilă a anunţat că până pe 15 octombrie va depune proiectul privind şoseaua de centură a Bucureştiului. Vă anunţ astăzi că până acum, la finalul lunii noiembrie, nu l-a depus", a adăugat Mureşan.
El susţine că sunt bani europeni şi pentru construcţia Autostrăzii Unirii Iaşi - Târgu Mureş: "Sunt prevăzute fonduri europene până în anul 2020 pentru studiul de fezabilitate. Ştiţi cât de greu se proiectează o autostradă peste Carpaţi. Un studiu de fezabilitate bine făcut înseamnă jumătate din munca făcută sunt fonduri europene prevăzute însă trebuie doar să le ceară şi să depună proiectul, iar din 2021 să înceapă lucrările". 
Siegfried Mureşan a participat, alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban, la "Forumul Cultural", eveniment organizat de Comisia de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL în Aula Bibliotecii Central Universitare din Iaşi. Tot sâmbătă cei doi au participat la evenimentul "Patrimoniul cultural, emblema identităţii româneşti", organizat de pensionarii PNL. 

Sursa. Agerpres

 

×
Subiecte în articol: siegfried muresan psd PSD și ALDE