x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu, despre referendum: Mă gândesc ce trebuie făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?

Ungureanu, despre referendum: Mă gândesc ce trebuie făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?

23 Iul 2012   •   12:55
Ungureanu, despre referendum: Mă gândesc ce trebuie făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm?

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu spune ca se gandeste daca sa mearga la vot sau sa boicoteze referendumul. El a afirmat ca, desi pana acum a spus ca datoria cetateneasca il indeamna la vot, se gandeste si ce poate sa insemne "legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etica".

"Veti avea un raspuns concret foarte curand. Pana in momentul acesta am zis ca pentru mine datoria cetateneasca ma indeamna sa merg la vot, in acelasi timp, insa, gandesc, si aceasta nuanta o introduc astazi, gandesc la ceea ce poate sa inseamna legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etica si ilegitime in fond", a raspuns Ungureanu, fiind intrebat daca va merge sau nu la referendum .

El a explicat ca, din punctul sau de vedere, presedintele suspendat Traian Basescu nu a incalcat Constitutia deoarece nu a impiedicat institutiile statului sa-si indeplineasca atributiile, nu a limitat competentele institutiilor statului, neavand puterea executiva, si nu a ingradit drepturi si libertati cetatenesti, iar suspendarea presedintelui este "un circ", "un teatru ieftin".

"Pornind de la aceasta premisa, suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit sa legitimeze o initiativa, un act de suspendare a presedintelui, de fapt a persoanei Traian Basescu cu indiferent ce risc la adresa democratiei noastre. In conditiile acestea incep sa ma gandesc clar ce ar trebui facut: mergem cetateneste la vot sau boicotam? Veti afla raspunsul curand", a spus Ungureanu, la Alba Iulia.

Intrebat daca asteapta decizia PDL privind participarea la referendum, Ungureanu a raspuns ca nu asteapta un asemenea raspuns, ci asteapta raspunsul celor care "sunt impotriva starii de fapt din Romania in acest moment".


×