x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu s-a răzgândit: Primarii vor primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

Ungureanu s-a răzgândit: Primarii vor primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

02 Apr 2012   •   18:45
Ungureanu s-a răzgândit: Primarii vor primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a anuntat ca autoritatile locale vor primi bani din fondul de la Guvern in functie de necesarul pentru cofinantarea unor proiecte europene si plata unor datorii acumulate.

"Punctul de vedere al premierului este de a face aceste alocari in functie de necesitatile comunitatilor locale. Sunt doua principii: cofinantarea proiectelor europene si primariile cu probleme in plata datoriilor curente restante", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, care a precizat ca nu se va face diferenta intre edilii de la Putere si cei de la Opozitie.

Dan Suciu a mai spus ca prefecturile vor intocmi liste pe baza solicitarilor venite dinspre autoritatile locale, centralizarea finala urmand sa se faca la Ministerul Administratiei si Internelor, in vederea acordarii de finantare prin hotarare de Guvern.

Asigurarea cofinantarii proiectelor europene se va face din fondurile administrate de Ministerul Finantelor pentru cheltuielile de investitii, insa, per total, nu se exclude nicio sursa de finantare, inclusiv Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, pentru alocarile catre administratia locala, a precizat Suciu.

El a mentionat ca si in sedinta de guvern de maine ar putea sa se adopte o hotarare pentru aceste alocari, in conditiile in care s-au transmis deja anumite cereri din teritoriu.

Suciu a precizat ca nu se cunoaste, momentan, totalul necesarului de finantare.

In urma cu o saptamana, premierul Mihai Razvan Ungureanu a iesit suparat din sedinta Coalitiei de guvernare si a cerut ministrilor Justitiei si Finantelor, aflati la discutii, sa paraseasca si ei sala impreuna cu el. Motivul: Liderii partidelor de la putere au spus ca vor veni la vot in Parlament doar daca Guvernul decide anumite alocari bugetare.

"Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari", a zis aproape textual Ungureanu, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat, duminica, o scrisoare deschisa premierului Mihai Razvan Ungureanu, in care ii solicita, in contextul informatiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri catre primariile PDL, sa nu cedeze "santajului exercitat de liderii PDL" asupra sefului Guvernului.

"Domnule prim-ministru, Am luat act de relatarile din presa centrala, conform carora in viitoare sedinta de Guvern ar urma sa fie aprobata HG privind alocarea de fonduri catre primariile PDL, din Fondul de rezerva al Guvernului. Va reamintesc apelul facut de USL de a nu ceda santajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteti premierul Romaniei, nu al unei clientele si al unui grup infractional. Daca acceptati presiunile de a aloca discretionar si pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veti deveni complice cu aceasta!", i-a scris Ponta primului ministru.

×
Subiecte în articol: guvern primarii cabinetul ungureanu