x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urmaşa lui Ştefan cel Mare, urmărită de PSD

Urmaşa lui Ştefan cel Mare, urmărită de PSD

de Lavinia Dimancea-Ovedenie    |    15 Sep 2011   •   21:00
Urmaşa lui Ştefan cel Mare, urmărită de PSD

PSD fierbe in cateva filiale. La Iasi, Buzau, Maramures, pesedistii sunt foc si para din cauza modului cum s-a facut impartirea candidaturilor in USL pentru alegerile locale, iar la Calarasi, membrii organizatiei sunt la cutite cu liderul filialei, Oana Niculescu-Mizil Stefanescu Tohme. Daca in primele filiale liderii de la centru au pornit abia ieri in descindere pentru a calma spiritele, la Calarasi au fost luate deja primele masuri.

Autoproclamata urmasa a lui Stefan cel Mare, deputata-creatoare de moda care s-ar fi vrut rupta defi­nitiv de Zabrauti-Ferentari pentru a conduce judetul Calarasi, va fi sub lupa conducerii centrale timp de sase luni. Decizia a fost luata acum o saptamana la Comitetul Executiv al organizatiei judetene, la care a fost prezent si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Concret, Dragnea va coordona filiala si o va monitoriza pe perioada celor sase luni, la final ur­mand sa se ia o hotarare: 'bucu­res­tea­nca' cocotata pe scaunul de sef al filialei va ramane sau va fi schimba­ta. Deputata, vestita ca s-a dus cu vi­danja in Ferentari, a cazut in dizgratia centrului dupa ce a facut mare tam-tam pentru debarcarea lui Marian Va­ghelie de la sefia PSD Bucuresti, atunci cand Victor Ponta i-a spus ca 'nu e buna de presedinte'. Apoi dupa ce a anuntat ca vrea sa candideze la sefia Consiliului Ju­de­tean Calarasi, luandu-se la harta cu li­beralii, care isi voiau omul lor pentru acest post. Mizil a amenintat cu ru­perea protocolului USL in Calarasi, ce­ea ce i-a atras un al doilea cartonas gal­ben de la Ponta.

Desi o vor data jos, rivalii din organizatie nu au reusit pana acum sa duca la indeplinire acest lucru. La ultima sedinta a Comitetului Execu­tiv, ei au pus-o insa la zid pe deputata pentru modul cum conduce filiala ('e plina de tupeu', o caracteriza un li­der al filalei), lucru pe care l-a re­cunoscut si Dragnea, venit la Calarasi pentru a pune capat scandalurilor. 'Intr-adevar sa faca un efort mental sa vrea sa invete sa conduca. Pana acum a dovedit ca nu poate sa conduca. Vrea, dar nu stie', a spus Dragnea. Vicepresedintele PSD Calarasi, Liviu Virtejanu, unul dintre opozantii lui Mizil, spune insa ca nu este normal ca la conducerea filialei sa ra­mana un om care 'joaca la doua ca­pete'. 'O suspectam ca face jocurile PDL', a declarat Virtejanu pentru Jurnalul National. Liderul PSD Ca­la­rasi a precizat ca, dupa decizia monitorizarii, nu ramane decat sa se scurga cele sase luni pentru a vedea daca deputata va fi schimbata. 'De la sedinta pana azi nu s-a schimbat nimic', a conchis Virtejanu.

×