x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urmează decizii în forță la CEx-ul social-democrat

Urmează decizii în forță la CEx-ul social-democrat

de Ion Alexandru    |    12 Noi 2019   •   08:54
Urmează decizii în forță la CEx-ul social-democrat

Președintele executiv PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, ieri, la sediul central al partidului, unde au venit mai mulți lideri ai partidului pentru analiza rezultatelor din primul tur la prezidențiale, că trebuie stabilit în CEx-ul de astă seară dacă se impune demiterea unor șefi de organizații județene cu rezultate slabe. Viorica Dăncilă este, însă, mult mai rezervată cu privire la aceste măsuri radicale.

 

„E o discuție pe care o purtăm în CEx și vom lua decizii. Trebuie să vedem motivele pentru care scorul asumat de unii nu a fost atins”, a precizat Teodorovici despre filialele cu rezultate slabe. Întrebat dacă trebuie schimbați șefii organizațiilor județene care nu au performat în primul tur, Teodorovici a răspuns: „De ce nu? Chiar și acest lucru trebuie tranșat”. Președintele executiv PSD a adăugat că trebuie schimbare „fie de la coada clasamentului”, fie pe județe care nu și-au atins ținta pentru primul tur de scrutin. „Am auzit că în unele locuri din țară lupta e mai grea, dar asta trebuie să motiveze, nu să sperie”, a mai spus Teodorovici. „PSD e un partid mare, care trebuie să dovedească faptul că este numărul 1”, a conchis acesta.

 

Analiză pe fiecare județ

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă pare a avea o atitudine mult mai rezervată. Aceasta infirmă că în ședința CEx se va merge pe ideea de excluderi. ”Vom discuta pe fiecare județ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. Vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare organizație în parte. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare președinte de organizație de județ trebuie să susțină ce a mers, ce nu a mers”, a afirmat președintele PSD și candidat al acestui partid în turul al doilea al prezidențialelor. Chiar și așa, Dăncilă confirmă că lucrurile nu au stat deloc bine la alegerile de duminică, unde PSD a pierdut în zone pe care le controla din punct de vedere electoral.  “Eu cred că este important să vedem unde s-a greșit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la rezultate mai slabe în anumite județe și să avem o abordare constructivă”, spune președintele PSD.

Tot astăzi, conducerea partidului va trebui să elaboreze strategia de campanie pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în principal pentru a reuși să atragă voturi din partea celor care au votat cu ceilalți candidați de pe partea stângă, în primul tur, dar și pentru a scoate la vot electori care nu s-au prezentat, duminică, la urne.

×