x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL, cotată cu 62% într-un sondaj CCSB şi cu 61% într-o cercetare a CSCI

USL, cotată cu 62% într-un sondaj CCSB şi cu 61% într-o cercetare a CSCI

02 Dec 2012   •   22:28

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de CCSB, USL ar obţine 62% din voturi, urmată la mare distanţă de ARD, cu 17%, PPDD, cu 10% şi UDMR, cu 5 %. 
Şi un alt sondaj, realizat de CSCI, prezintă rezultate de valori apropiate: USL – 61%, ARD – 19%, PPDD – 12% şi UDMR – 5%.
Postul de televiziune Realitatea TV nu a prezentat data la care au fost realizate cele două sondaje, tipul de eşantion şi marja de eroare.

Mirel Palada, directorul CCSB, a estimat că în condiţiile în care prezenţa reală la vot se va situa în jurul valorii de 48%, aceastea ar induce următoare distribuţie a opţiunilor alegătorilor: USL - 57% USL, ARD - 21%, PPDD - 10% şi 5% - UDMR.

Palada a menţionat că  operaşiunea de redistribuire a mandatelor va aduce un uşor avantaj pentru USL, care va beneficia de aşa-numita "primă majoritară" ce-i va permite să obţină aproximativ 61% din numărul parlamentarilor, în timp ce ARD va obţine 20% din mandatele parlamentare, PPDD va avea aproximativ 10% dintre aleşi, iar UDMR în jur 5-6%.

Mirel Palada a mai precizat că în cazul unei prezenţe la vot mai scăzute, "spre limita inferioară a lui 40%", ar putea conduce la modificarea cifrelor estimate, în sensul în care acestea vor fi mai scăzute pentru USL şi mai ridicate pentru ARD.
sursa: realitatea.net

×
Subiecte în articol: alegeri 2012