x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL îl va boicota pe Băsescu în Parlament.

USL îl va boicota pe Băsescu în Parlament.

de Aniela Nine    |    19 Iun 2011   •   21:00

Desi au acceptat sa participe la consultarile de marti de la Cotroceni, liderii opozitiei nu vor face acelasi gest si saptamana viitoare cand presedintele Basescu va veni in Parlament pentru a prezenta alesilor un mesaj cu privire la probleme de politica interna, cel mai probabil incluzand revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa.

Surse din opozitie au declarat pentru Jurnalul National ca strategia decisa la nivelul aliantei PSD-PNL prevede ca luni, 27 iunie, parlamentarii celor doua partide sa nu participe la sedinta de plen reunit in care va vorbi Basescu.

Oficial, motivul boicotului este dat de sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD si PNL, stabilita pentru orele 15.00, adica exact ora la care presedintele Basescu se va adresa plenului reunit.

Despre consultarile de marti de la Cotroceni, presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat ca, prin invitatia adresata USL, practic seful statului recunoaste in mod oficial Uniunea Social Liberala.

Ponta a mai sustinut ca USL va pleda pentru mentinerea judetelor in forma actuala si pentru a se organiza referendumuri judetene, iar in cazul Constitutiei ca discutiile sa se poarte de catre noul parlament..

×