x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere demisia ministrului Agriculturii pentru declaraţii iresponsabile

USR cere demisia ministrului Agriculturii pentru declaraţii iresponsabile

26 Iul 2018   •   10:41
USR cere demisia ministrului Agriculturii pentru declaraţii iresponsabile

Uniunea Salvaţi România cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, în urma "declaraţiilor iresponsabile de asociere a incinerării porcilor de la Tulcea cu Holocaustul"

"Comparaţia ministrului care face trimitere la Holocaust şi victimele acestuia nu poate fi trecută cu vederea. Cerem Guvernului să-l demită imediat pe ministrul Daea. Este incredibil cum un reprezentant al Guvernului poate fi atât de iresponsabil şi să facă asemenea declaraţii. Comparaţia arderii porcilor cu o tragedie soldată cu milioane de victime este inacceptabilă. Incapacitatea de a pricepe ce spun a miniştrilor acestui Guvern de incompetenţi în frunte cu Viorica Dăncilă nu este o scuză", a declarat Dan Barna, preşedintele USR, citat în comunicat. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom'ne". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna