x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR: Dacă dă ordonanţă de modificare a Codurilor, Guvernul PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept din România

USR: Dacă dă ordonanţă de modificare a Codurilor, Guvernul PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept din România

03 Apr 2019   •   13:44
USR: Dacă dă ordonanţă de modificare a Codurilor, Guvernul PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept din România

Uniunea Salvaţi România (USR) salută decizia Comisiei Europene de a discuta, în premieră, despre situaţia statului de drept în România, mai ales în contextul în care, potrivit unor discuţii lansate în spaţiul public, Guvernul intenţionează să adopte, miercuri, o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codurilor penale.

"Dacă dă ordonanţă de urgenţă, Guvernul PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept din România. Consecinţa ar putea fi activarea Articolului 7 din Tratatul UE, aşa-numita "opţiune nucleară", dar şi suspendarea fondurilor europene. O avertizăm pe Viorica Dăncilă să nu îşi pună semnătura pe OUG-ul care îl scapă pe Dragnea de puşcărie. Va rămâne în istorie ca premierul care a girat scoaterea României din UE! Singura preocupare a social-democraţilor este să scape de propriile dosare penale, nu le pasă de România. Dar românii îi pot opri pe 26 mai", transmite preşedintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă.

USR susţine că "modificările la Codurile penale gândite de Tudorel Toader ar dinamita justiţia, pe de o parte prin introducerea posibilităţii revizuirii sentinţelor definitive din dosarele de corupţie, pe de altă parte prin dezincriminarea unor infracţiuni şi reducerea unor termene de prescripţie".

"Modificările propuse ignoră recomandările Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene şi ale GRECO, solicitările partenerilor europeni şi internaţionali, potrivit cărora transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale în legislaţia penală trebuie făcută fără renunţarea la lupta împotriva corupţiei şi cu respectarea independenţei sistemului judiciar din România, în condiţiile unei consultări cuprinzătoare şi eficiente cu părţile implicate. USR cere, asemenea magistraţilor din CSM, ca orice modificare la Codurile penale să se facă în mod transparent şi să treacă prin Parlament", se arată în comunicatul USR. AGERPRES

×
Subiecte în articol: uniunea salvati romania