x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR, despre respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării: Motivele preşedintelui sunt întemeiate

USR, despre respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării: Motivele preşedintelui sunt întemeiate

07 Feb 2019   •   14:27
USR, despre respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării: Motivele preşedintelui sunt întemeiate

Uniunea Salvaţi România consideră că motivele invocate de preşedintele Klaus Iohannis, care a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, sunt întemeiate, a declarat deputatul Stelian Ion.

"Este în prerogativele preşedintelui să facă această numire, dacă a făcut această alegere şi a motivat-o este alegerea domniei sale. PSD, că îi convine sau nu îi convine, se dă de ceasul morţii, acum PSD, că nu are ce să facă într-o astfel de situaţie, acceptă, nu au ce să facă. Nu au curaj să meargă mai departe cu fantasmele acelea legate de suspendarea preşedintelui, ei nu au nicio susţinere populară, au o susţinere populară din ce în ce mai mică", a spus Stelian Ion, joi, la Parlament.

În opinia sa, PSD încearcă să "fenteze" legea.

"Motivele preşedintelui mi se par întemeiate şi dacă ei consideră că, făcând o nominalizare şi preşedintele având dreptul ăsta, chiar scrie în decizia CCR că are dreptul să refuze, şi că vin a doua oară cu aceeaşi nominalizare şi a treia oară cu aceeaşi nominalizare şi că fentează cumva legea, iată că se înşeală, nu le va merge cu astfel de practici, cu astfel de artificii", a punctat Stelian Ion.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Stelian Ion