x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR îi cere președintelui Iohannis să nu promulge modificarea legii referitoare la educația sexuală

USR îi cere președintelui Iohannis să nu promulge modificarea legii referitoare la educația sexuală

05 Iun 2020   •   15:09
USR îi cere președintelui Iohannis să nu promulge modificarea legii referitoare la educația sexuală

Parlamentarii Uniunii Salvați România îi solicită președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori, să nu promulge modificarea legii referitoare la educația sexuală și să o trimită spre reexaminare Legislativului.

Parlamentul a votat, pe data de 3 iunie, o modificare la Legea 45/2020 privind educația sexuală, inițiată de deputatul USR Cristina Iurișniți, în urma căreia orele de educație sexuală, redenumită educație sanitară, să aibă loc doar la cererea părinților.

„Considerăm că s-a adus atingere dreptului constituţional la învăţătură al elevilor prin faptul că o mare parte dintre aceştia nu vor mai putea beneficia de informări corecte şi avizate din partea autorităţilor şi instituţiilor publice cu privire la Educaţia pentru sănătate. Este esenţială informarea corectă şi completă a părinţilor, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educaţie al copilului", se arată în textul scrisorii semnată de grupul parlamentar USR.

×