x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR: Ministrul Justiţiei vrea un procuror general ascultator

USR: Ministrul Justiţiei vrea un procuror general ascultator

25 Aug 2018   •   19:24
USR: Ministrul Justiţiei vrea un procuror general ascultator

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete pentru a-l demite pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi pentru a propune în locul lui un procuror care ''să răspundă prompt la comenzile politice" ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Reprezentanţii USR spun, într-un comunicat transmis sâmbătă, că, după schimbarea procurorului-şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, Tudorel Toader vrea să "încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii-şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor". 

"Dragnea vrea să scape de Augustin Lazăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine", declară preşedintele USR, Dan Barna. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. AGERPRES

×