x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR susţine că PSD şi ALDE nu vor să afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora

USR susţine că PSD şi ALDE nu vor să afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora

08 Iul 2019   •   21:15
USR susţine că PSD şi ALDE nu vor să afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora

Uniunea Salvaţi România susţine că PSD şi ALDE nu vor să se afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora, toate propunerile USR de amendare a obiectivelor Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai fiind respinse.

"PSD şi ALDE nu vor să se afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora, dar vor să folosească în interes de partid resursele Parlamentului pentru a-şi susţine discursurile despre 'fraudarea' alegerilor. Reprezentanţii USR în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai, senatorul Silvia Dinică şi deputatul Nicolae Daniel Popescu, au propus în prima şedinţă a structurii prezidate de ex-ministrul Lia Olguţa Vasilescu completarea obiectivelor comisiei cu puncte care vizează exclusiv îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor din diaspora. (...) Toate cele patru propuneri de amendare a obiectivelor comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliţia PSD - ALDE. A fost admisă doar propunerea USR ca şedinţele şi audierile din comisie să fie transmise în direct, iar reprezentanţii mass-media să aibă acces la dezbateri", precizează formaţiunea politică, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, USR a propus ca această structură parlamentară de anchetă să afle şi circumstanţele în care a fost stabilit în străinătate un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insuficient, precum şi responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din diaspora. De asemenea, USR a dorit ca această comisie să stabilească în ce măsură observatorii de la secţii au acordat asistenţa necesară alegătorilor pentru a fi îndrumaţi spre alte secţii de votare şi de ce nu s-a prelungit programul de votare la secţiile cu probleme din diaspora.

USR susţine că lucrările comisiei nu au început cu reprezentanţii instituţiilor publice abilitate să facă lumină în privinţa organizării procesului de votare, ci cu două persoane care au prezentat pe Facebook posibile nereguli înregistrate pe 26 mai, iar reprezentanţii PSD din comisie nu le-au permis acestora să răspundă la toate întrebările Opoziţiei.

"PSD şi ALDE caută să se justifice, în orice mod, în faţa electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai. Dacă tot aveau probe că ar fi fost fraudate alegerile pe care chiar ei le-au organizat, de ce nu au solicitat anularea alegerilor pentru fraudă electorală? Este cumva tocmai datorită faptului că nu pot motiva temeinic şi nu pot documenta prin dovezi această situaţie pe care o reclamă şi tot ei o anchetează? Cu alte cuvinte, PSD - ALDE centrează, dă şi cu capul şi acuză că mingea e afară din joc", a declarat deputatul USR Daniel Popescu, conform comunicatului citat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: usr PSD și ALDE vot