x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR va participa la consultările de la Cotroceni. Cine va face parte din delegaţie

USR va participa la consultările de la Cotroceni. Cine va face parte din delegaţie

13 Dec 2016   •   22:49
USR va participa la consultările de la Cotroceni. Cine va face parte din delegaţie

"Uniunea Salvaţi România (USR) a decis să răspundă afirmativ invitaţiei la consultări adresată de preşedintele României, Klaus Iohannis. Delegaţia USR care va participa la discuţiile de miercuri 14 decembrie este formată din Nicuşor Dan, preşedinte, vicepreşedinţii Cristian Ghica şi Roxana Wring, precum şi reprezentanţi ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, şi Levente Elek, preşedintele filialei Cluj", reiese dintr-un comuincat transmis de USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va avea o prima rundă de consultări cu partidele în vederea formării noului guvern.

Ulterior, reprezentanţii PSD şi ALDE au precizat că nu vor fi prezenţi miercuri la Palatul Cotroceni şi că vor lua parte la consultări abia după convocarea Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor şi senatorilor.

Tot în cursul zilei de marţi, Nicuşor Dan a apreciat reacţia preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care şeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunţat înainte de campania electorală în ceea ce priveşte desemnarea premierului.

"Am văzut reacţia de azi a preşedintelui, care mi s-a părut foarte coerentă şi vă spun sincer că mi-a plăcut", a declarat Nicuşor Dan, într-un interviu acordat Gândul.

Liderul USR a mai precizat că parlamentarii formaţiunii vor vota împotriva unui Guvern PSD-ALDE, indiferent cine va fi premierul acestuia.

"Prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce a făcut PSD când a fost la guvernare, prin tot ceea ce face PSD în Bucureşti în Consiliul General, în consiliile locale - nu este alternativa fericită", a arătat el.

Sursa - AGERPRES

×