x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR vrea ca mai mulți copii din medii defavorizate să primească calculatoare, prin programul Euro200

USR vrea ca mai mulți copii din medii defavorizate să primească calculatoare, prin programul Euro200

30 Apr 2020   •   17:34
USR vrea ca mai mulți copii din medii defavorizate să primească calculatoare, prin programul Euro200

Deputatul USR Dan Rădulescu a depus, joi, un proiect de lege de creștere a numărului de beneficiari ai programului Euro 200, programul prin care statul acordă echivalentul a 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator copiilor din familiile defavorizate.

Potrivit unui anunț al USR, proiectul este cu atât mai important în contextul actual al obligativității cursurilor online și în condițiile în care, conform datelor publicate de Institutul de Științe ale Educației, peste 64% dintre elevii din România nu au dispozitive care să permită învățarea electronică și au acces limitat la internet.

„Anul trecut, din cauza condițiilor extrem de restrictive ale programului - venit brut pe membru de familie de maximum 250 de lei, ajutorul se acordă doar o dată unei familii, indiferent de numărul de copii – au beneficiat de ajutorul de la stat doar în jur de 4.000 de copii”, precizează USR.

Proiectul deputatului USR Dan Rădulescu prevede dublarea venitului maxim pe membru de familie până la care pot fi depuse cereri de sprijin financiar. Totodată, banii ar putea fi folosiți nu doar pentru achiziționarea unui calculator, ci și pentru cumpărarea unei tablete sau pentru contractarea unui abonament de internet pe o perioadă de minimum 1 an.

„Statul nu trebuie să stabilească doar obligații pentru părinți și copii, ci trebuie și să se asigure că aceștia au mijloacele necesare îndeplinirii obligației, altfel nu vom face decât să constatăm, peste scurt timp, un nou eșec al sistemului de educație românesc”, conchide sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×