x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR vrea candidați comuni cu PNL, dar care să fie „anti-PSD”

USR vrea candidați comuni cu PNL, dar care să fie „anti-PSD”

de Ion Alexandru    |    06 Iul 2020   •   08:49
USR vrea candidați comuni cu PNL, dar care să fie „anti-PSD”

Claudiu Năsui, liderul USR, este optimist că alianţa USR-PLUS va reuşi să aibă candidaţi comuni la primăriile bucureştene cu PNL, singura condiţie ca acest lucru să se întâmple fiind aceea ca aceşti candidaţi să fie „anti-PSD”.

„Singura condiţie, şi este o condiţie de bun simţ, dacă vrei o alianţă anti-PSD, să fie anti-PSD, nu cerem ceva absurd, nu cerem ceva nerealist. Nu se poate ca formaţiunea care a susţinut «Fără penali în funcţii publice» să susţină două persoane, pe care le-am nominalizat zilele acestea, care au grave problemele pe partea aceasta”, a precizat acesta.

Claudiu Năsui este susținut, în optimismul său, și de președintele PLUS București, Vlad Voiculescu, acesta din urmă arătând că problema cea mai mare este aceea ca USR, PLUS și PNL să reușească o unitate cu adevărat anti-PSD la București.

„Am văzut că Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Credem că înţelepciune este ceva diferit de a declara public că suntem transparenţi şi a împărţi Bucureştiul ca pe o roată de caşcaval. Credem că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur, atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit niciodată 15% şi ăsta este cazul PNL. Credem că înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă, nu numai o alternativă la candidaţii actuali ai PSD, să îi înlocuim pe aceştia cu alţi candidaţi care s-au purtat de-a lungul timpului la fel şi au avut legături strânse cu PSD. Credem că avem nevoie cu adevărat de o schimbare şi ăsta este lucrul înţelept de făcut. Negocierile merg în continuare”, a precizat fostul ministru al Sănătății.

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui