x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim a batut palma cu Eyal

Vadim a batut palma cu Eyal

13 Mar 2004   •   00:00

Contractul prin care firma israeliana Arad Communications acorda consultanta presedintelui PRM a fost semnat ieri de C.V. Tudor si Eyal Arad.

In cadrul conferintei de presa saptamanale a PRM a fost semnat ieri documentul in care se atesta ca firma israeliana Arad Communications va acorda consultanta electorala presedintelui PRM pentru campania electorala de la alegerile prezidentiale. Contractul a fost semnat intr-o atmosfera sobra, de intalnire oficiala, de catre Corneliu Vadim Tudor si Eyal Arad, iar apropiatii lui Vadim, membri ai conducerii partidului, au stat in picioare in jurul lui. Dupa semnare, cei doi au facut schimb de mape si de stilouri, asa cum se practica la intalnirile internationale. Israelianul Eyal Arad a vorbit ieri pentru prima data presei din Romania, ba chiar a anuntat ca data viitoare cand va veni la noi in tara le va pune la dispozitie ziaristilor un numar de telefon la care va putea fi contactat. Desi nu se va muta in Romania pe perioada campaniei electorale, Arad va sta aici "cat si de cate ori va fi necesar".

Pret secret

Strategul a declarat dupa semnarea contractului ca, in ciuda sfaturilor primite de la prietenii sai de la Ministerul de Externe israelian, a hotarat sa colaboreze cu Vadim Tudor, deoarece are convingerea ca "cine a avut curajul sa-si asume responsabilitatea pentru trecutul lui va avea puterea sa-si asume responsabilitatea si pentru viitor." Arad a mai spus ca in Europa Occidentala antisemitismul este in crestere. "Aceasta nu este numai o alegere morala gresita, ci si o alegere politica gresita", a declarat el. Nici unul dintre protagonistii evenimentului de ieri nu a vrut sa spuna care este pretul prevazut in contractul de consultanta, dar ei au precizat ca au decis sa actioneze conform celor mai stricte standarde, respectand legislatiile Romaniei si Israelului.

Strategie

Eyal Arad a declarat ca strategia de campanie a lui Vadim se va axa pe schimbare si se va centra pe idei simple. "Se stie din sondaje ca populatia Romaniei doreste, are nevoie si cere schimbarea. Este evident ca actualul guvern al PSD, fost comunist, nu poate aduce schimbarea, e clar ca alianta PNL-PD, desi probabil vrea schimbarea, e prea slaba si deci nu poate provoca schimbarea. Singurul care poate face ceva in acest sens este Corneliu Vadim Tudor", a spus Arad. Israelianul a precizat ca de cate ori pleaca la un astfel de drum nu are in vedere nici un moment infrangerea, iar Vadim a spus ca semnarea contractului reprezinta deja jumatate din victorie. Dupa parerea strategului israelian, la alegerile din acest an, nici un partid nu va avea majoritatea necesara formarii guvernului, ci acesta va fi format de o coalitie centrata pe ideea de schimbare.
( MARINA CONSTANTINOIU, DANA PICIU )

×
Subiecte în articol: politic vadim arad