x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vâlcea: Primarul şi patru consilieri locali din Popeşti, excluşi din PNL

Vâlcea: Primarul şi patru consilieri locali din Popeşti, excluşi din PNL

23 Aug 2019   •   19:27
Vâlcea: Primarul şi patru consilieri locali din Popeşti, excluşi din PNL

Primarul comunei Popeşti şi patru consilieri locali au fost excluşi din PNL pe motiv că ar fi "trădat interesele partidului", a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, conducerea filialei din Vâlcea a partidului.

"Joi, 22 august 2019, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea s-au adoptat o serie de decizii privind excluderea din partid a 5 membri din cadrul organizaţiei PNL Popeşti. Astfel, Măgura Aurora, primarul localităţii Popeşti, împreună cu 4 consilieri locali (Cojocaru Elena Daniela, Vladu Vasile Lucian, Pîrvu Vasile Dănuţ şi Cîrstea Daniel Dumitru) au fost excluşi din PNL ca urmare a încălcării prevederilor articolului 25 din statutul PNL. Conform acestui articol, cei 5 se fac vinovaţi de încălcarea deciziilor şi hotărârilor organismelor de conducere ale partidului şi prin acestea au adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante", se arată în comunicatul citat.

Liderul liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, a menţionat că sancţiunea a fost votată de majoritatea membrilor BPJ, urmând ca într-o şedinţă viitoare a forului deliberativ al partidului să fie luată în discuţie şi excluderea, din aceleaşi motive, a unor membri din cadrul organizaţiei PNL Păuşeşti Otăsău, cap de listă fiind primarul comunei, Cătălin Avan.

"Chiar dacă excluderea din partid a unor aleşi locali poate părea o sancţiune destul de dură, menţionăm faptul că aceasta era necesară, în contextul în care mesajul cetăţenilor şi linia partidului sunt foarte clare: fără blaturi cu PSD! PNL Vâlcea trage pe această cale un semnal de alarmă privind responsabilitatea aleşilor locali faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de partidul pe listele căruia au fost aleşi", a spus Buican.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: valcea pnl