x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Tabără: După alegerile parlamentare nu poate fi exclusă varianta unui Guvern de uniune naţională

Valeriu Tabără: După alegerile parlamentare nu poate fi exclusă varianta unui Guvern de uniune naţională

05 Oct 2012   •   15:40
Valeriu Tabără: După alegerile parlamentare nu poate fi exclusă varianta unui Guvern de uniune naţională
Sursa foto: Intact Images

După alegerile parlamentare din 9 decembrie nu poate fi exclusă nici un fel de colaborare, deci nici varianta unui Guvern de uniune naţională. Declaraţia a fost făcută la RFI de către deputatul PDL, Valeriu Tabără.

"În politică nu se exclude nici un fel de soluţie care este benefică pentru România. Să nu uităm că o guvernare alături de USL şi PNL, 2004-2006 de pildă sau PSD 2009, ele n-au fost rele. Sigur că au nimerit în ani nepotriviţi, vorbesc în primul rând de guvernarea alături de PSD, un an electoral prezidenţial", a afirmat Tabără.

Deputatul democrat-liberal susţine că "România a dus lipsă de un Guvern de uniune naţională, cu o majoritate parlamentară bine stabilită şi cu obiective foarte clare pe termen mediu şi lung. Acest lucru s-a simţit, pentru că iată, de la o lună la alta se schimbă obiectivele de abordare politică, ele nu au stabilitate, sunt extrem de mobile, ceea ce nu este bine".

 În plus, Valeriu Tabără crede că "după alegerile din 9 decembrie nu poate fi exclusă nici un fel de colaborare, cu nici un fel de structură politică ce se încadrează într-un program care să determine progres în societatea românească şi mai ales să crească rolul de membru al Uniunii Europene al României".

"Eu am spus-o din 1990, inclusiv într-o discuţie la vremea aceea cu regretatul Coposu, dar nu numai, că în România s-ar fi impus un Guvern de uniune naţională, care să stabilească o strategie pe termen mediu şi lung, cu obiective clare, în care nu culoarea politică să conteze, ci căile de abordare a lor, în cazurile alternativelor politice. Or acest lucru nu s-a făcut, din păcate. Uitaţi şi acum se lucrează la strategii pe două-trei luni, pe şase luni, asta nu înseamnă stabilitate şi certitudine într-o guvernare responsabilă. Vorbesc aici de tot spectrul politic românesc", a conchis parlamentarul.

×