x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea: Crin Antonescu se face că nu înţelege ce se întâmplă cu acciza

Valeriu Zgonea: Crin Antonescu se face că nu înţelege ce se întâmplă cu acciza

de Agerpres    |    26 Mar 2014   •   19:39
Valeriu Zgonea: Crin Antonescu se face că nu înţelege ce se întâmplă cu acciza

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că prezenţa în Opoziţie a lui Crin Antonescu "dăunează grav memoriei politice şi bunului-simţ" pentru că la o lună de când nu mai e la guvernare anunţă că nu mai este de acord cu introducerea accizei pe combustibil.

"Comportamentul său este acela al unui om instabil şi demagog, care astăzi, la doar o lună după ce a ieşit de la guvernare, ne anunţă că nu mai este de acord cu introducerea accizei pe combustibil. Şi acest lucru după ce cu numai o lună înainte, când era la guvernare, se declara de acord cu această măsură care va aduce bani pentru autostrăzile din România. Prin atitudinea sa schimbătoare, domnul Antonescu se discreditează total în faţa votanţilor USL", spune Zgonea într-un comunicat de presă.

Preşedintele Camerei consideră că, în realitate, Crin Antonescu se face că nu înţelege, dar ştie foarte bine că banii din acciză sunt prevăzuţi pentru autostrăzi.

"Aceste fonduri ajută inclusiv pachetul de relaxare fiscală pe care, îi reamintesc din nou domnului Antonescu, l-am convenit împreună cu colegii domniei sale, cu foştii noştri parteneri de guvernare. Ai, pe de o parte, bani pentru autostrăzi din acciză, şi poţi reduce CAS şi scuti de impozit profitul reinvestit, două măsuri care implică un impact bugetar. Când vrei să construieşti autostrăzi, când vrei să iei măsuri de sprijinire a mediului privat, trebuie să iei astfel de decizii. Le convenisem cu domnul Antonescu, dar acum domnia sa s-a răzgândit. Noi, spre deosebire de domnul Antonescu, continuăm obiectivele asumate ca USL: susţinem scăderea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, precum şi construcţia de autostrăzi în România. Pentru asta ne-au votat oamenii, pentru a lua decizii, pentru a face proiecte, pentru a da legi, nu pentru a fugi de responsabilitate", menţionează Zgonea.

×