x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea: "Nu cred că Băsescu va întoarce bugetul în Parlament, ar fi un gest care l-ar descalifica"

Valeriu Zgonea: "Nu cred că Băsescu va întoarce bugetul în Parlament, ar fi un gest care l-ar descalifica"

23 Noi 2013   •   14:46
Valeriu Zgonea: "Nu cred că Băsescu va întoarce bugetul în Parlament, ar fi un gest care l-ar descalifica"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Buzău, că nu crede că preşedintele Traian Băsescu ar respinge sau ar întoarce Parlamentului Legea bugetului pentru că acesta ar fi un gest care "l-ar descalifica" şi care ar afecta viaţa românilor.

"Ar fi un gest care l-ar descalifica pe unul care joacă în echipa naţională a României. Nu cred că va face acest gest pentru că el afectează viaţa milioanelor de români, afectează credibilitatea instituţiilor statului român şi ne arată în ochii europenilor că suntem în continuare pierduţi în bătăliile interne şi nu suntem în stare să asigurăm stabilitate şi credibilitate modelului european aici", a declarat Zgonea.

Potrivit acestuia, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema Legii bugetului au fost "doar un discurs revanşard al domnului preşedinte". "Nu-l văd în stare să facă un asemenea gest. Ar sări peste limita acceptabilităţii unui cetăţean român într-o demnitate publică", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Valeriu Zgonea participă sâmbătă, la Buzău, la Forumul Naţional "România Europeană 2014-2020".

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că va întoarce la Parlament proiectul bugetului pe 2014, dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la benzină şi dacă vor menţine alocările în cazul programelor care pot fi finanţate cu fonduri europene. "Eu voi trimite bugetul (bugetul de stat pe 2014 — n.r.) înapoi dacă rămâne aşa. Am văzut la ministerul domnului Dragnea că este o creştere a bugetului. Haideţi să vedeţi unde merge creşterea asta: regenerare urbană, programe de regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, cresc transferurile către teritoriu de la 24 de milioane, anul acesta, la 200 de milioane, la modernizarea satului românesc cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean cresc alocările de la 77 de milioane, la 500 de milioane. Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miliarde pentru administraţiile locale. Dar în ce condiţii? în condiţiile în care toate programele acestea sunt finanţate şi cu bani europeni", a susţinut preşedintele la B1 TV.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că există riscul major de întrerupere a Acordurilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în cazul nepromulgării legii bugetului pe 2014 de către şeful statului.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea basescu buget