x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Van Rompuy ne dă o veste bună, "ameninţarea existenţială pentru moneda euro s-a încheiat", şi alta proastă, "somajul persistă"

Van Rompuy ne dă o veste bună, "ameninţarea existenţială pentru moneda euro s-a încheiat", şi alta proastă, "somajul persistă"

25 Apr 2013   •   19:55
Van Rompuy ne dă o veste bună, "ameninţarea existenţială pentru moneda euro s-a încheiat", şi alta proastă, "somajul persistă"

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat joi, după întâlnirea cu Traian Băsescu, că, în ceea ce priveşte moneda euro "ameninţarea existenţială" s-a încheiat, însă există veşti proaste în ceea ce priveşte nivelul şomajului.

 
"Vestea bună este că vedem o îmbunătăţire substanţială a situaţiei, cu stabilitate financiară mai mare în zona euro. De asemenea, pe frontul fiscal şi economic asistăm la semnale substanţiale pozitive, adică competitivitate crescută, exporturi crescute şi finanţe publice mai sigure, cu deficite publice mai mici. De aceea putem spune că ameninţarea existenţială la adresa euro s-a încheiat", a declarat preşedintele Consiliului European.
 
În schimb, Van Rompuy a încadrat în categoria veştilor proaste faptul că persistă criza economică, în pofida succesului în reducerea şomajului.
 
"Trebuie să acţionăm pe crearea de locuri de muncă pe termen scurt, aşa cum o facem şi pentru îmbunătăţirea potenţialului de creştere şi creare de locuri de muncă pe termen lung. Iniţiativa de angajare în rândul tinerilor cu 6 miliarde de euro, convenită ca parte a bugetului UE, este un exemplu asupra a ceea ce face Uniunea Europeană pentru a crea mai multe locuri de muncă în regiunile afectate cel mai mult de şomajul în rândul tinerilor", a mai Van Rompuy.

×