x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie: La DGIPI mai există "o bucăţică" de date despre Hayssam

Vanghelie: La DGIPI mai există "o bucăţică" de date despre Hayssam

07 Sep 2009   •   00:00
Vanghelie: La DGIPI mai există "o bucăţică" de date despre Hayssam

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, astăzi, înaintea BPN al PSD, că din infomaţiile pe care le deţine, la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Băsescu, exceptând "o bucăţică" cu Omar Hayssam, din care şeful statului "poate să aibă o problemă".

Solicitat de jurnalişti să ofere lămuriri despre afirmaţia făcută duminică, că arhiva DGIPI ar fi fost mutată şi este "pe mâini bune", astăzi Vanghelie a dat declaraţii contradictorii..

Iniţial, el a ţinut să precizeze că nu a intrat personal în posesia informaţiilor despre afacerile lui Mircea Băsescu, ci "s-a intrat" în posesia acelor informaţii. "Nu am fost eu cel care am scos pe piaţă informaţiile despre fratele preşedintelui României", a spus Vanghelie.

El a spus că a făcut afirmaţia de duminică pentru "a clarifica" unele declaraţii ale ministrului Turismului, Elena Udrea. "Eu am spus despre un fapt în sine, care s-a întâmplat. Pur şi simplu vorbeam despre ce se întâmplă ca mecanism, nu înţelegeam ce a vrut să spună doamna ministru Elena Udrea şi am vrut să clarific, că tot caută, au vorbit de «Doi şi un sfert», au făcut arestări acolo şi nu e obiectul acolo, că din informaţiile mele acolo nu prea mai există nimic. Problema este în altă parte, ei cred că au o problemă cu alte persoane, care au acele date şi nu au cu ce, să nu caute în lucrurile care nu mai există", a declarat Vanghelie, citat de Mediafax.

Chestionat insistent de jurnalişti, el a spus că în arhiva DGIPI ar putea exista unele date despre Omar Hayssam, care vor apărea "pe piaţă" în următoarea perioadă.

"Se discută, şi am discutat şi cu dumneavostră (jurnaliştii – n.r.), şi cu domnişoara, şi cu domnişoara (jurnalişti – n.r.) se discută despre faptul că există o bucăţică cu Omar Hayssam în care preşedintele poate să aibă o problemă. Asta nu ştiu, vedem în următoarea perioadă cum va apărea pe piaţă şi nu e calitatea mea să verific eu cum se transmit acele date pe piaţă şi către mass-media", a afirmat el.

Întrebat ce a vrut să spună când a declarat că arhiva DGIPI "este pe mâini bune", Vanghelie a răspuns: "În ghilimele, adică este într-un fel în anumite locuri, bănuiesc tocmai acolo unde a reuşit să fie păstrată să nu fie dată pe piaţă ca preşedintele să suporte consecinţele, asta am vrut să mă refer".

Întrebat de unde ştie că arhiva DGIPI ar fi fost mutată, Vanghelie a răspuns: "Ştiu din discuţii. Am discutat cu presa, toată lumea poartă tot felul de discuţii. Dar eu am vrut să o ajut pe doamna ministru Elena Udrea, că este dezinformată şi ea îi tot dă înainte şi drept înainte. Sau cred eu că transmitea un mesaj cu mantă?".

Spre finalul declaraţiei, Vanghelie a catalogat afirmaţiile lui de la şcoala TSD drept "un pamflet". Chestionat de jurnalişti pe marginea faptului că ministrul Internelor, Dan Nica, a apreciat drept "un banc" afirmaţiile sale de duminică, Vanghelie a răspuns: "Poate un pamflet. Fiecare depinde de unde se uită".

Preşedintele PSD Bucureşti a mai spus că datele despre afacerile lui Mircea Băsescu au venit "de la nişte butoane pe care nu le au dânşii (PDL- n.r.)". "Cred că au greşit butoanele, tot apăsând ba dânsul (Traian Băsescu – nr.), ba dânsa (Elena Udrea – n.r.), ba dânsul, ba dânsa, cred că s-au încurcat în butoane", a mai afirmat Vanghelie.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, că datele despre fratele lui Traian Băsescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi şi un sfert", el arătând că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge" din când în când".

"Datele, şi o spun public, despre fratele lui Traian Băsescu, nu au venit de la «Doi şi un sfert». Au venit de la SRI, şi o dezamăgesc pe Elena Udrea, chiar de la butoanele lui Traian Băsescu. Datele nu au venit la Marian Vanghelie, nu vin doar la Marian Vanghelie, sunt foarte mulţi lideri de opnie din media cărora le parvin foarte multe date", a spus Vanghelie.

SRI a precizat, luni, pentru Mediafax, ca reacţie la declaraţiile liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, că dezaprobă încercările de atragere a Serviciului în dezbaterile recente care duc la dezinformarea cetăţenilor prin introducerea pe agenda publică a unor piste false cu substrat electoral.

Nica: "La arhiva DGIPI nu s-a umblat de când sunt eu ministru"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica, a declarat, astăzi, după BPN al PSD, că în mandatul său de ministru nu s-a umblat la arhiva DGIPI. Nica a spus că, în mandatul său de ministru, nu s-a întâmplat nimic care să fie în afara legii.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţiile lui Marian Vanghelie legate de posibila mutare a arhivei DGIPI, ministrul internelor a răspuns: "Nici vorbă, cum să fie mutată? Deci la arhivă nu s-a umblat şi nu s-au făcut elemente care să fie în afara legii de când sunt eu ministru de interne". (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: politic omar hayssam vanghelie DGIPI