x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al Economiei

Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al Economiei

07 Oct 2013   •   19:28
Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al Economiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Varujan Vosganian şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Economiei, la scurt timp după ce Senatul respinse cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa.

Anunţul demisiei a fost făcut chiar de Vosganian, la ieşirea din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde conform surselor prezente a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul grupului parlamentar al PSD, Ilie Sârbu.
"În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei", a declarat Vosganian.

Vosganian declarase anterior în plenul Senatului, după respingerea cererii privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, că este pregătit să îşi dea demisia de onoare şi că se va consulta în acest sens cu colegii săi din Guvern.
"Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare dacă aceasta va fi concluzia consultărilor împreună cu colegii mei din Guvern şi împreună cu prim-ministrul Victor Ponta", a afirmat Vosganian.


×
Subiecte în articol: varujan vosganian