x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga, ATAC la preşedinte: Băsescu spune minciuni, PDL l-a salvat în vară! 22 de milioane de români ştiu că o susţine pe Elena Udrea

Vasile Blaga, ATAC la preşedinte: Băsescu spune minciuni, PDL l-a salvat în vară! 22 de milioane de români ştiu că o susţine pe Elena Udrea

de Veronica Micu    |    15 Feb 2013   •   13:45
Vasile Blaga, ATAC la preşedinte: Băsescu spune minciuni, PDL l-a salvat în vară! 22 de milioane de români ştiu că o susţine pe Elena Udrea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PDL Vasile Blaga susţine că a fost deranjat de o parte din neadevărurile spuse de preşedintele Traian Băsescu, care a lovit puternic în PDL prin declaraţiile de joi seara.

"M-au deranjat niste neadevăruri spuse de domnul preşedinte. Că ar fi căzut guvernul Ungureanu din cauza mea. Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa", a spus Vasile Blaga.

El a amintit că la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 pe scenă nu urca niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment. "PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte", a subliniat Blaga.

Liderul democrat-liberal a mai spus că preşedintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului, că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea. "Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată", a spus Blaga.

"Că domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea ştiu 22 de milioane de români", a afirmat Blaga.

"Văd că dintr-o dată sunt foarte buni Ponta şi Dragnea, asta am înţeles de la dl preşedinte. Astă-vară erau duşmanii naţiunii, pe bună dreptate, pentru că dânşii erau cei care conduceau ostilităţile împotriva dlui preşedinte şi a statului de drept. Dl Dragnea chiar are probleme cu justiţia de atunci. Dl preşedinte l-a reevaluat, din nou, la reevaluări se pricepe, l-a reevaluat foarte bine şi pe dl Oprea până când a căzut Guvernul Ungureanu - poate ne uităm mai atent cum a căzut Guvernul Ungureanu la momentul respectiv", a mai spus Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum".

Întrebat despre şansele Elenei Udrea la Convenţia PDL, Băsescu a spus: "Mi-e foarte greu să vă spun, eu recunosc că într-o competiţie cinstită poate avea. Într-una aranjată, mai bine nu mai fac Convenţia. Dacă va fi aranjată, îi recomand mai bine să se retragă. Dacă va constata că e aranjată, aşa cum se produce acum".

Întrebat dacă recunoaşte că Vasile Blaga are mai multe şanse la Convenţie, preşedintele a răspuns: "Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, dacă se face o Convenţie aranjată". Băsescu a mai spus că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.









×