x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: "Mă retrag din funcţia de şef de campanie al lui Traian Băsescu"

Vasile Blaga: "Mă retrag din funcţia de şef de campanie al lui Traian Băsescu"

02 Oct 2009   •   00:00
Vasile Blaga: "Mă retrag din funcţia de şef de campanie al lui Traian Băsescu"

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor a anunţat, astăzi, că intenţionează să asigure alegeri "libere şi corecte" şi a asigurat că nu se va implica în campania electorală a PD-L şi, cu atât mai mult, în cea a lui Traian Băsescu. Drept urmare, Blaga şi-a anunţat retragerea din funcţia de şef de campanie al şefului statului.



"Voi asigura organizarea de alegeri libere şi nu voi face parte din staff-ul de campanie nici al lui Traian Băsescu, nici al PDL-ului", a spus Vasile Blaga.

Potrivit ministrului, în afară de noul secretar de stat Mihai Capră, nu a mai adus oameni politici în instituţie, însă a asigurat că modificările la nivelul MAI vor continua.

Blaga a anunţat că şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Făiniş Cristian, a fost eliberat din funcţie, fiind numit Dan Valentin Fătuloiu - fost şef al IGPR.

Departamentul Schengen va fi condus de Marian Tutilescu, fost şef al Poliţiei Capitalei, în locul demisionarului Şerban Nicolae. La DGIPI a fost numit comisarul-şef Ştefan Zaharia Pop.

Secretarul de stat demisionar Mihai Fifor a fost înlocuit cu Mihai Capră, care va gestiona relaţiile cu prefecturile şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat Cătălin Vrabie - de asemenea demisionar - a fost înlocuit cu Liviu Grădinaru, iar Radu Stancu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, în locul său fiind numită comisarul - şef Irina Alexe.

A fost eliberat din funcţie şi secretarul general al MAI, Ion Stoica, în locul său fiind numit chestorul Baci Constantin Ciprian, iar Teodorescu Octav Virgiliu şi Ghimpău Aureliu au fost eliberaţi din funcţiile de secretari generali adjuncţi, fiind numiţi comisarul Cristina Dobriţoiu şi chestorul Dănuţ Tudor. 

×
Subiecte în articol: basescu politic blaga măi boc