x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: PDL nu va vota noul Guvern Ponta

Vasile Blaga: PDL nu va vota noul Guvern Ponta

17 Dec 2012   •   13:29
Vasile Blaga: PDL nu va vota noul Guvern Ponta

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după consultările de la Cotroceni, că desemnarea lui Victor Ponta ca premier este una normală. Cu toate acestea, Blaga a spus că democrat-liberalii nu vor vota noul Guvern în Parlament.

"Desemnarea lui Victor Ponta la funcţia de premier este una normală. (...) A fost o singură propunere pentru funcţia de premier, domnul Ponta, propunere făcută de PSD şi susţinută de celelalte partide din cadrul USL. Nu a existat o altă propunere", a declarat preşedintele PDL, la sediul partidului.

"Nu vom vota în Parlament noul Guvern. Aţi văzut undeva, în lume, Opoziţia responsabilă să voteze Guvernul ? Sigur, vom fi prezenţi în sală", a continuat liderul democrat-liberalilor, potrivit Agerpres. Vasile Blaga a adăugat că în cadrul reuniunii de la Cotroceni s-au precizat şi "priorităţi ale României pe termen scurt".

"În primul rând, un obiectiv al tuturor - Putere, Opoziţie - respectiv integrarea României în spaţiul Schengen cu un calendar clar stabilit pentru luna martie a anului viitor. S-a menţionat, de asemenea, o nouă vizită a celor de la Bruxelles vizavi de Mecanismul de Control şi Verificare pe Justiţie şi, totodată, anumite restanţe pe care Parlamentul le are dacă dorim un raport cât de cât pozitiv pe acest subiect. De asemenea, o temă importantă pe care trebuie să o rezolve Guvernul şi Parlamentul în perioada imediat următoare este cea referitoare la o nouă lege a alegerilor, de fapt un Cod electoral. S-a precizat şi despre reorganizarea teritorială, revizuirea Constituţiei", a declarat Blaga.

Întrebat dacă la consultările cu şeful statului referitor la revizuirea Constituţiei s-a menţionat aspectul legat de fixarea numărului de parlamentari la 300, potrivit rezultatului referendumului din 2009, Blaga a spus că nu s-a făcut nicio precizare în acest sens, dar în opinia sa "până la urmă cred că toată lumea va fi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la 300, cred că şi actuala Putere".

Liderul PDL a spus că la reuniunea de la Cotroceni "a fost o precizare vizavi de anumite declaraţii ale unor lideri ai USL care trimiteau Opoziţia la balcoane".

×