x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: PDL va boicota actualizarea listelor electorale permanente

Vasile Blaga: PDL va boicota actualizarea listelor electorale permanente

10 Aug 2012   •   16:46
Vasile Blaga: PDL va boicota actualizarea listelor electorale permanente

Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat vineri ca primarii PDL nu vor da datele cerute de Guvernul Ponta, deoarece Memorandumul Guvernului pentru actualizarea listelor electorale permamente nu are forta de lege.

"Cerem tututor primarilor sa respecte legile Romaniei, atragem atentia ca nu trebuie sa intre in jocul periculos al USL. Memorandumul nu are forta de lege, in consecinta operatiunea nu are baza legala, Guvernul nu poate modifica, micsorand sau marind, listele electorale permamente in baza unui act oarecare", a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL l-a acuzat pe Victor Ponta ca are o atitudine lasa si ca se foloseste de primari pentru a pacali judecatorii Curtii Constitutionale.

"Atragem atentia ca listele electorale permanente cerute de CCR sunt cele in baza carora a fost organizat referendumul. Orice alta actualizare este in afara legii, Constitutiei si este un demers politic pentru a crea confuzie. Obiectivul Guvernului este sa deruteze CCR punandu-i in fata mai multe date contradictorii. Guvernul trebuie sa retraga aceste dispozitii, un referendum se pierde sau se castiga la urne, nu prin dispozitii de la Guvern", a mai spus Blaga.

×
Subiecte în articol: vasile blaga PDL boicot liste electorale