x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: "UDMR a fost un partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni"

Vasile Blaga: "UDMR a fost un partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni"

25 Mai 2013   •   13:22
Vasile Blaga: "UDMR a fost un partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat în discursul ţinut la Congresul UDMR că "se negociază foarte greu" cu reprezentanţii Uniunii, dar, "când lucrurile sunt clare, UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni" dintre cei alături de care s-a aflat.

Vasile Blaga a spus că respectă UDMR pentru modul "extraordinar" în care cele două formaţiuni au colaborat de fiecare dată, şi când se aflau împreună la putere şi în opoziţie, dar şi când unii erau la putere şi alţii în opoziţie, adăugând că reprezentanţii autorităţilor locale din Harghita probabil îşi amintesc acest lucru.

"Azi suntem în opoziţie, şi noi şi dumneavoastră, colabarea e punctuală, dar am reuşit lucruri bune, am reuşit să trecem proiectul de lege care prevede că prima întabulare este gratuită", a spus Blaga, care crede că această colaborare ar trebui îmbunătăţită.

"Se negociază foarte greu, dar, când lucrurile sunt clare, UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni care i-a fost alături", a spus Blaga, declaraţia sa fiind aplaudată de participanţii la congres.

Referitor la regionalizare, Blaga a afirmat că nu trebuie avut în vedere doar criteriul etnic, dar de criteriile istoric, cultural, geografic trebuie ţinut cont: "Nu trebuie ţinut cont de unde să fie capitala, dar sunt de acord cu preşedintele Senatului că nu trebuie să feudalizăm România."

×
Subiecte în articol: vasile blaga congres udmr