x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: Videanu ar putea fi o propunere de premier

Vasile Blaga: Videanu ar putea fi o propunere de premier

06 Noi 2012   •   15:26
Vasile Blaga: Videanu ar putea fi o propunere de premier
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi că preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, ar putea fi una dintre variantele de premier ce vor fi prezentate preşedintelui Traian Băsescu în situaţia în care, în urma alegerilor parlamentare, Alianţa România Dreaptă (ARD) va obţine majoritatea parlamentară.

"Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis. Nu vrem să vindem blana ursului din pădure, dar ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare", a spus Blaga, potrivit Agerpres.

Şeful campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, a declarat că Alianţa România Dreaptă are în vedere un Executiv cu mai puţine ministere, una dintre propuneri fiind un Cabinet compus din 16 ministere, printre care unul al Competitivităţii Economice şi un altul al Energiei şi Mediului.

"Sunt un om care a gestionat un an, şapte luni şi vreo patru zile Ministerul Economiei. Ministerul Economiei aşa cum este el în momentul de faţă, structura lui, din punctul meu de vedere este un minister neadecvat realităţilor României. El se ocupă peste 85% de problemele din energie. Practic, ar trebui construit un Minister al Energiei şi Mediului, va trebui să ne corelăm cu ceea ce înseamnă seturile de politici de la nivelul Bruxelles-ului. Iar partea de economie ar trebui să se transforme, şi nu numai, într-un minister care să elaboreze seturi de politici publice pentru creşterea competitivităţii economiei româneşti. Practic, propunerea noastră de Cabinet este de reducere a numărului de ministere, chiar dacă înfiinţăm un Minister al Competitivităţii Economice, prin reorganizarea celorlalte ministere. Propunerea iniţială este încă în dezbatere, este vorba de 16 ministere", a spus Videanu la finalul dezbaterii programului de guvernare al ARD.

Ce propune ARD în programul de guvernare    

În sinteza programului de guvernare făcut public astăzi, ARD susţine că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului. "ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%", se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

"ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015", mai promite ARD, care menţionează că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.


×