x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu: Discuţiile despre buget sunt calme

Vasile Dîncu: Discuţiile despre buget sunt calme

23 Noi 2015   •   22:15

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat luni seară, într-o emisiune televizată, că discuţiile pe tema proiectului de buget pentru 2016 se poartă pe un ton calm şi că sunt avute în vedere proiecte atât noi, cât şi cele a căror continuitate trebuie asigurată.

"Încă nu s-a definitivat bugetul, acum discutăm. În orice caz, sunt discuţii calme. Eu am mai fost ministru şi sigur că erau discuţii foarte dure cu ministrul Finanţelor. De data aceasta discutăm calm, pentru că s-au stabilit câteva criterii de la început. Care este filosofia noii guvernări? Vorbim despre proiecte. În primul rând, despre proiectele noi, despre proiectele de continuitate atunci când sunt făcute de dinainte şi în al doilea rând vorbim despre reformă", a spus Vasile Dîncu.

Acesta a precizat că la Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, pe care îl conduce, reforma nu va fi deloc costisitoare, ci ar trebui să aducă reduceri de costuri.

"Din perspectiva mea, reforma la noi în minister nu costă bani foarte mulţi. Adică, modul în care gândim acum o strategie de reformă a administraţiei, de a finaliza o serie lungă de ani în care nu s-au dus până la capăt anumite acte de descentralizare, de modernizare a administraţiei şi modernizarea funcţiei publice, deci aceste lucruri nu costă bani. Tocmai asta este logica reformei, să avem un stat suplu şi inteligent", a explicat ministrul.

Dâncu a vorbit şi despre necesitatea modernizării administraţiei publice locale şi a anunţat reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie, despre care a spus că nu a funcţionat la parametrii la care a fost gândit.

"Orice funcţionar public trebuie să meargă continuu din ciclu în ciclu de formare. Nu putem avea proprietari ai funcţiilor cum sunt acum, care întotdeauna primesc "foarte bine" de la şeful lor şi merg mai departe. O carieră în care oamenii să câştige bine, să îşi câştige propria demnitate înseamnă şi formare", a arătat ministrul, subliniind că în special tinerii cer reformarea sistemului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: vasile dăncu vasile dincau salarii buget bani