x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Varga (PNL):Dragnea pedepseşte comunităţile locale, iar banii sunt daţi pe criterii politice

Vasile Varga (PNL):Dragnea pedepseşte comunităţile locale, iar banii sunt daţi pe criterii politice

18 Dec 2018   •   15:05
Vasile Varga (PNL):Dragnea pedepseşte comunităţile locale, iar banii sunt daţi pe criterii politice

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga a declarat, marţi, că alocarea unor sume de bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului demonstrează încă o dată că sumele se acordă "arbitrar, după bunul plac al PSD", unele comunităţi, precum Brăila, fiind "pedepsite" şi "ignorate" de liderii social-democraţi.

Potrivit parlamentarului liberal, judeţul Brăila a primit conform HG 977/2018 suma de 1,8 milioane de lei, în comparaţie cu alte două judeţe vecine, conduse tot de PSD, care au primit sume şi de zece ori mai mari, cum este cazul Galaţiului, cu peste 11,2 milioane de lei, sau Vrancea, cu peste 6,1 milioane de lei.

"Liviu Dragnea pedepseşte comunităţile locale, iar banii sunt daţi pe criterii politice. Am dat doar două exemple de judeţe vecine cu al nostru, care au primit sume mult mai mari, deşi populaţia judeţului Vrancea este sensibil egală cu numărul locuitorilor din judeţul Brăila, (...). Inexplicabilă este reacţia liderilor PSD din administraţia locală brăileană. Ori sunt incapabili să ceară fonduri, ori stau cu capul plecat, de teamă să nu-l supere pe Liviu Dragnea, ori nu sunt, pur şi simplu, băgaţi în seamă. Indiferent de situaţie şi de motive, un lucru este sigur: Brăila este tratată ca o Cenuşăreasă, iar brăilenii au de suferit", a precizat Varga, printr-un comunicat de presă.

Deputatul PNL a subliniat că se teme şi că alocările bugetare către comunele brăilene vor fi făcute în "batjocură", iar primarii liberali vor primi insuficienţi bani pentru a continua proiecte de investiţii.

"Avem semnale foarte clare că aceste sume vor constitui instrumente de şantaj faţă de primarii noştri şi vreau să-i atrag foarte serios atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, să aloce sumele în funcţie de proiecte şi nu după culoarea politică. Să nu împartă judeţul între primari PNL şi primari PSD - ALDE şi să dea dovadă de responsabilitate şi echilibru", a spus Vasile Varga. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vasile Varga