x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verestoy Attila: Reorganizarea administrativă impune negocieri politice de lungă durată.

Verestoy Attila: Reorganizarea administrativă impune negocieri politice de lungă durată.

14 Iun 2011   •   10:06

"UDMR si-a exprimat in mod clar opozitia fata de acest proiect, fara a fi vorba de vreun conflict in cadrul coalitiei, si am aratat ca pentru adoptarea unui asemenea proiect este nevoie de realizarea unor studii serioase de impact si de analize bine documentate", a declarat Verestoy Attila, in urma sedintei coalitiei.

Intrebat daca intre initiativa UDMR si cea a PDL privind o noua impartire administrativ-teritoriala nu poate exista o solutie de compromis, senatorul UDMR a aratat ca decizia nu poate fi luata decat in urma unor negocieri politice indelungate.

"O solutie privind impartirea pe regiuni va fi discutata probabil in comisii de specialitate ale coalitiei, dar o astfel de solutie nu poate fi gasita, dupa parerea mea, decat in urma unor negocieri politice de lunga durata", a mai spus Verestoy, potrivit Mediafax.

Liderii PDL si cei ai UDMR, reuniti in sedinta coalitiei, nu au ajuns la un acord privind proiectul de reorganizare administrativa a tarii, reprezentantii formatiunii maghiare spunand in timpul discutiilor ca nu au sustinere din teritoriu pentru modificarea propusa de catre PDL.

×