x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepremierul Borc: Nu îmi doresc funcţia de prim-ministru în prezent; nu ştiu ce aş face dacă mi s-ar propune

Vicepremierul Borc: Nu îmi doresc funcţia de prim-ministru în prezent; nu ştiu ce aş face dacă mi s-ar propune

10 Iul 2016   •   19:00
Vicepremierul Borc: Nu îmi doresc funcţia de prim-ministru în prezent; nu ştiu ce aş face dacă mi s-ar propune

Vicepremierul Costin Borc susţine că, în prezent, nu îşi doreşte să fie premier, însă nu ştie ce decizie ar lua dacă preşedintele ţării i-ar propune să preia o astfel de funcţie.

"Eu n-am venit mânat în această luptă nici de dorinţa de galoane, de a-mi îmbunătăţi CV-ul. Când îţi propune preşedintele să fii prim-ministru..., nu ştiu ce aş face, v-aş spune foarte sincer. Gândul meu astăzi, şi o spun cu toată onestitatea de care cred că cei care mă cunosc ştiu că am dat întotdeauna dovadă, e că nu îmi doresc funcţia de prim-ministru, deşi onoarea de a servi ţara este extraordinară. (...) Onoarea de a ţi se oferi funcţia de prim-ministru este extraordinară. Nu ştiu ce aş face în acel moment. Nu, n-am reflectat", a spus Borc, prezent în emisiunea "În faţa ta" de la Digi 24.

El a adăugat că, în opinia sa, ar fi bine ca Dacian Cioloş să rămână premier, însă, după alegerile din toamnă, Cioloş nu ar putea fi decât şeful unui guvern politic.

"Dacian Cioloş, dacă va fi prim-ministru, în decembrie sau după alegeri, va fi prim-ministrul unui guvern politic. Că acel guvern politic va fi un guvern monocolor, că va fi un guvern de alianţă sau că va fi un guvern de uniune naţională, logica alegerilor, rezultatele alegerilor o vor demonstra. Dar guvernul de după alegeri e un guvern fundamental politic", a mai precizat Borc.

Sursa: AGERPRES

×