x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepremierul Vasile Dîncu: Radu Câmpeanu rămâne un om care a făcut o figură specială în politica românească

Vicepremierul Vasile Dîncu: Radu Câmpeanu rămâne un om care a făcut o figură specială în politica românească

19 Oct 2016   •   22:04
Vicepremierul Vasile Dîncu: Radu Câmpeanu rămâne un om care a făcut o figură specială în politica românească

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, miercuri, că Radu Câmpeanu a făcut parte din triada oamenilor care au arătat, după 1990, ce este democraţia şi rămâne un om care a făcut o figură specială în politica românească.

"L-am cunoscut şi l-am respectat întotdeauna pe acest senior al politicii româneşti. Cred că cel care ne-a părăsit este unul din acea triadă de oameni care ne-au învăţat, după '90, ce este democraţia, alături de seniorul Coposu, de Raţiu. A fost o triadă care ne-a dat o lecţie despre democraţie. Transmit cu această ocazie condoleanţe tuturor oamenilor care l-au cunoscut, celor care sunt din familia lui şi din familia lui politică. Cu siguranţă liberalii simt o pierdere, chiar dacă în ultimii ani nu a fost atât de prezent în viaţa politică, probabil şi din cauza sănătăţii, dar rămâne un om care a făcut o figură specială în politica românească", a spus Vasile Dîncu, într-o emisiune la Realitatea tv.

El a povestit că, acum 15 ani, când era ministru, a avut de mai multe ori discuţii cu Radu Câmpeanu.

"Îi plăcea întotdeauna să discute cu cei care nu sunt mereu de aceeaşi părere cu domnia sa. Mi-a spus odată că i se pare că are foarte mult de învăţat de la cei care i se opun ca ideologie. A fost o lecţie şi pentru mine. Radu Câmpeanu, uneori, a fost pe nedrept criticat, chiar din interiorul dreptei, pentru că s-a spus în anii '90 că a fost prea flexibil pentru ceea ce era atunci la modă - o confruntare dură între stânga şi dreapta. Cred că a fost primul care a înţeles că România are nevoie de consens şi că, dacă nu vom găsi un consens, dacă nu vom uita trecutul cât se poate de repede, sigur, fără să nu se respectăm istoria, fără să nu înţelegem lecţiile ei, nu putem avansa", a adăugat Dîncu.

Viceprim-ministrul a subliniat că politica românească îi datorează foarte mult lui Radu Cîmpeanu.

"România îi datorează foarte mult lui Radu Câmpeanu, chiar dacă se pare că, până acum, comentatorii au fost nedrepţi cu domnia sa, parcă l-au uitat prea repede. Din păcate, în ocazii de genul acesta ne aducem aminte de oamenii valoroşi ai României, de oamenii care au făcut istorie în România. Cu siguranţă posteritatea îl va valoriza mult mai mult pe Radu Câmpeanu decât a făcut contemporaneitatea", a adăugat vicepremierul.

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani. AGERPRES/(A - autor: Alina Novăceanu, editor: Andreea Rotaru)

×