x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Micula prezent la Conferința internațională Dubrovnik Forum 2017

Victor Micula prezent la Conferința internațională Dubrovnik Forum 2017

01 Iul 2017   •   17:40
Victor Micula prezent la Conferința internațională Dubrovnik Forum 2017

Securitatea în regiunea Europei de Sud-Est şi cooperarea cu regiunea Mediteranei extinse au constituit sâmbătă au constituit temele celei de-a XII-a ediţii a Conferinţei internaţionale Dubrovnik Forum 2017, la care a participat sâmbătă secretarul de stat Victor Micula

Potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis sâmbătă AGERPRES, Conferinţa internaţională Dubrovnik Forum 2017 este organizată sub egida Ministerului Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia. 

"În alocuţiunea rostită în cadrul mesei rotunde cu tema 'Economie, conectivitate şi mediu', secretarul de stat a evidenţiat importanţa unei dezvoltări economice sustenabile pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune, inclusiv din perspectiva gestionării provocărilor de securitate actuale precum conflictele din vecinătate, radicalizarea, terorismul şi alte riscuri asimetrice", se arată în comunicatul citat.

Oficialul român a arătat că abordarea actuală a problematicii securităţii impune o perspectivă cuprinzătoare, prin abordarea cauzelor de fond ale crizelor, inclusiv prin măsuri pentru reducerea sărăciei şi inegalităţilor de dezvoltare economică în ţările din vecinătatea extinsă a UE, precum şi printr-o implicare sporită a actorilor europeni în identificarea şi implementarea soluţiilor optime la dificultăţile cu care se confruntă regiunea. A evidenţiat tendinţele similare din Europa de Sud-Est şi din regiunea Mediteranei de Est, cu efecte în planul strategic mai larg al securităţii şi stabilităţii europene. 

În context, secretarul de stat a menţionat importanţa formelor de cooperare regională, care pot contribui în mod eficient la stimularea dezvoltării economice, la asigurarea unei interconectivităţi sporite, cu precădere în domeniul securităţii energetice. 

La conferinţă au luat parte înalţi oficiali ai statelor din regiune şi ai UE, lucrările fiind deschise de către Kolinda Grabar-Kitarovic, preşedintele Republicii Croaţia şi Federica Mogherini, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Înalt Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate. 

Forumul Dubrovnik 2017, organizat anual sub egida Ministerului Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, îşi propune crearea unui spaţiu de reflecţie cu privire la principalele subiecte pe agenda internaţională cu impact direct asupra cooperării în zona Europei de Sud-Est.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Micula dubrovnik forum