x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, alături de Francois Hollande, la cea mai mare manifestare politică internaţională din Germania

Victor Ponta, alături de Francois Hollande, la cea mai mare manifestare politică internaţională din Germania

de Istvan Deak    |    22 Mai 2013   •   08:47
Victor Ponta, alături de Francois Hollande, la cea mai mare manifestare politică internaţională din Germania

Social-democraţii germani sărbătoresc joi, la Leipzig, 150 de ani, cu speranţa de a se relansa, avându-i alături pe aliaţii lor europeni, printre care şi premierul român Victor Ponta, dar şi preşedintele francez Francois Hollande, cu patru luni înaintea alegerilor legislative, la care conservatorii Angelei Merkel sunt consideraţi câştigători.

De altfel, premierul Ponta anunţase la finele lui aprilie că va merge la Leipzig, pentru a fi alături de SPD. "Am fost şi în Ungaria, am fost şi în Italia, mă duc şi la Leipzig. Mă invită, nu mă duc aşa, că n-am treabă. Liderii PPE, în frunte cu doamna cancelar Merkel, au fost în campanie, practic, în România (la Congresul PPE, reunit în toamna anului trecut la Bucureşti - n.r.). Nu e nicio supărare. La 23 mai o să fiu la Leipzig, la SPD, alături de alţi lideri socialişti. Sunt mulţi premieri acolo, şi preşedintele Hollande va fi acolo. Dar sunt şi alţi premieri: premierul belgian, italian, slovac...", a declarat Victor Ponta la B1 Tv.

“Sunt convins că acest lucru ne va da elan pentru alegeri”, declara recent preşedintele Partidului Social-Democrat german, Sigmar Gabriel. El afirmă că sărbătorirea SPD din 23 mai va fi “cea mai mare manifestare politică internaţională din Germania de anul acesta”.

La manifestare va lua parte şi cancelarul german Angela Merkel, dar nu este prevăzut să rostească vreo alocuţiune, spre deosebire de preşedintele Franţei, care va rosti un discurs. La rândul său, preşedintele german Joachim Gauck, va lua şi el parte la manifestare şi se va adresa publicului.

Printre ceilalţi invitaţi se numără toţi liderii partidelor socialiste şi social-democrate europene, dar şi cancelarul austriac Werner Faymann şi premierul norvegian Jens Stoltenberg.

In 1963, cancelarul conservator Konrad Adenauer a refuzat să participe la ceremoniile de marcare a centenarului SPD la Hanovra.


×