x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta anunţă ca raportul MCV nu va fi făcut public în timpul campaniei electorale

Victor Ponta anunţă ca raportul MCV nu va fi făcut public în timpul campaniei electorale

07 Noi 2012   •   17:20
Victor Ponta anunţă ca raportul MCV nu va fi făcut public în timpul campaniei electorale
Sursa foto: EPA/Intact Images

Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a convenit cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie să nu fie prezentat public în perioada campaniei electorale, pentru a nu fi folosit politic.

Prim-ministrul a spus că a discutat situaţia MCV cu preşedintele Traian Băsescu, iar pentru misiunea de evaluare a Comisiei Europene, care are loc în aceste zile, ministrul Justiţiei, "ca ministru independent politic", trebuie să răspundă cât mai cuprinzător întrebărilor din partea Executivului comunitar, urmând ca raportul să fie prezentat la sfârşitul anului.

Întrebat despre posibilitatea amânării raportului, Ponta a arătat că decizia aparţine Comisiei Europene, dar documentul nu va fi făcut public în campania electorală.

"Decizia nu aparţine României, decizia aparţine Comisiei Europene. Ceea ce este absolut sigur şi este convenit cu preşedintele Comisiei Europene este faptul că nu se va face niciun raport în campanie electorală, pentru a nu fi folosit de o parte sau alta, pentru că până la urmă raportul priveşte România, nu priveşte PDL, USL. Când anume va fi, dacă va fi la sfârşitul anului sau la începutul anului, este o decizie care aparţine doar Comisiei Europene", a încheiat şeful Executivului.

×