x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Băsescu a organizat din timp o campanie de dezinformare a Occidentului

Victor Ponta: Băsescu a organizat din timp o campanie de dezinformare a Occidentului

21 Aug 2012   •   19:50
Victor Ponta: Băsescu a organizat din timp o campanie de dezinformare a Occidentului

Premierul Victor Ponta a declarat ca este un pro-european convins, iar parteneriatul cu SUA a fost catalogat drept fundamental, dar relatiile cu Bruxelles si Washington sunt inca marcate de dezinformare in urma unei propagande "bine platite si organizate din timp" de Traian Basescu.

Ponta spune ca Traian Basesu si staff-ul acestuia au pregatit diverse tipuri de informare de catre diverse institutii de presa internationale, iar eficienta acestei comunicari s-a datorat faptului ca Traian Basescu a beneficiat de sprijinul unei anumite infrastructuri.

"Domnul Basescu avut acces la o infrastructura care l-a sprijinit... o infrastructura politica, o infrastrutura de strategie politica", a tinut sa precizeze Ponta.

Cu toate acestea, premierul spune ca singura cale pentru Romania este in UE, iar parteneriatul strategic cu SUA e fundamental.

"Nu voi adopta niciodata, cat sunt prim-ministru, strategia premierului maghiar, domnul Orban, care a condamnat Comisia Europeana si SUA si a mers pe aripa nationalista: . Eu nu vad alta cale pentru Romania decat calea euro-atlantica", a spus premierul Ponta.

Cat despre afirmatia lui Crin Antonescu, care declarase ca se teme de Departamentul de Stat al SUA, Ponta crede ca a fost facuta ca nemultumire fata de "dublul standard" impus diferitelor guvernari.

×