x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, la CNN: Nigel Farage este un populist. E ușor să spui că-ți merge rău din cauza românilor sau bulgarilor

Victor Ponta, la CNN: Nigel Farage este un populist. E ușor să spui că-ți merge rău din cauza românilor sau bulgarilor

20 Mai 2014   •   23:43
Victor Ponta, la CNN: Nigel Farage este un populist. E ușor să spui că-ți merge rău din cauza românilor sau bulgarilor

Premierul Victor Ponta a declarat în direct, la CNN, din studioul Antenei 3 că, în opinia sa, Nigel Farage, liderul partidului UKIP nu este rasist, ci doar populist.

"Nigel Farage este un populist. Se uita la ce apare in presa si se foloseste de fricile multor britanici. Dar, daca-l intrebati pe domnul Farage, de ce nu face ceva pentru Marea Britanie, sa creasca numarul locurilor de munca, nu va sti sa raspunda. Si atunci, cel mai usor lucru e sa spui ca-ti merge rau din cauza romanilor sau bulgarilor. Domnul Farage o sa continue sa spuna acelasi lucru, insa noi vom afirma contratriul si vom exemplifica cu romanii nostri, elitele noastre. 99% dintre românii care muncesc în alte tari sunt nu numai cinstiti, ci si foarte bine pregatiti. Să fie clar, Farage nu va fi un pericol pentru românii care se află la muncă în străinătate".

De asemenea, premierul a dat asigurari ca situatia nu va degenera.

"Nu se va mai schimba nimic in rau, nu exista niciun motiv de ingrijoare. Dar, daca vorbim despre UE, da, este un motiv de ingrijorare. Faptul ca aproape un sfert din parlamentul european va fi format din reprezentanti ai partidelor extremiste sau populiste sunt niste semnale foarte puternice ca UE trebuie sa se schimbe. Avem nevoie de o comisie europeana care tebuie sa fie foarte atenta la democratie. Mult mai atenta la subiectele pe care le ataca acesti politicieni populisti sau extremisti. Cresterea domnului Farage in sondaje reflecta o incapacitate de a da raspuns pe plan national la problemele lor.  De criticat e foarte simplu. Cand esti pus sa si faci, situatia se schimba", a declarat premierul.

×