x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, despre cazul Trăşculescu: Aş vrea să înţeleg cum e cu un flagrant la care inculpatul nu e prezent

Victor Ponta, despre cazul Trăşculescu: Aş vrea să înţeleg cum e cu un flagrant la care inculpatul nu e prezent

12 Noi 2012   •   13:34
Victor Ponta, despre cazul Trăşculescu: Aş vrea să înţeleg cum e cu un flagrant la care inculpatul nu e prezent
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Premierul Victor Ponta a vorbit luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre cazul deputatului PDL Alin Trășculescu, acuzat de luare de mită şi trafic de influență. Ponta a spus că parlamentarii USL nu se vor încolona "ca o turmă", ci vor analiza cazul deputatului pe baza probelor şi nu pe baza a ceea ce se solicită într-o parte sau în alta.

"Poziţia parlamentarilor USL vizavi de şedinţa extraordinară de azi a Camerei Deputaţilor şi solicitarea de ridicare, de fapt de acordare a avizului pentru arestare a deputatului Alin Trăşculescu, este o poziţie constantă - nici nu ne încolonăm ca o turmă de votanţi. Sigur, e treaba celor de la PDL dacă reacţionează din nou ca o turmă. Nici nu ne opunem în niciun fel desfăşurării procedurilor judiciare. Însă colegii noştri din comisiile juridice trebuie să studieze exact documentele şi acuzaţiile care se aduc şi, pe baza a ceea ce ei vor constata, parlamentarii noştri vor decide dacă sunt de acord ca mai departe cercetările să se desfăşoare cu inculpatul în stare de libertate sau de arest", a spus liderul USL.

În opinia lui Ponta, dacă cei de la USL 'ar fi demagogi ca cei de la PDL, s-ar repezi imediat' să spună ca deputatul PDL de Vrancea să fie arestat 'pentru că este simbolul corupţiei PDL'.

"Am promis însă că suntem altfel şi primul lucru este să fim mai puţin demagogi şi să gândim cu creierul nostru, nu cu al domnului Lăzăroiu. Motiv pentru care arestarea unui parlamentar este o decizie extrem de importantă şi avem precedente în care justiţia a spus altfel", a argumentat premierul, adăugând că cercetarea în stare de arest trebuie să fie o excepţie.

"E ceea ce împotriva am luptat în toţi aceşti ani - o singură voinţă călăuzitoare - şi votul colegilor din Camera Deputaţilor se va da pe această bază. Noi i-am convocat pe colegii deputaţi, unii vor veni, alţii sunt în campanie, alţii nemaifiind pe listă e greu să spunem că avem instrumente. (...) Dar parlamentarii USL vor participa şi vor acţiona gândind. Ca jurist, aş vrea totuşi să înţeleg cum e cu un flagrant la care nu mai e inculpatul prezent, atunci nu mai e flagrant. Nu voi merge atât de departe (...) privind o înscenare a DNA, eu nu-mi permit ca să nu afectez MCV. Însă solicitarea noastră către colegii noştri deputaţi este să gândească cu mintea lor şi să se pronunţe pe baza a ceea ce reprezintă DNA-ul", a spus premierul.

Ponta a precizat că nu ştie dacă lăsarea în libertate a lui Alin Trăşculescu reprezintă sau nu un pericol pentru opinia publică şi a subliniat că arestarea unui parlamentar, fie că este vorba la Parlamentul European sau într-un parlament naţional, reprezintă totuşi o chestiune foarte serioasă, dând exemplu în context cazul senatorului Cătălin Voicu care a primit un aviz de punere în libertate.

"Dar suntem într-o situaţie inedită produsă de prostia şi laşitatea celor de la PDL care, dacă au mai multe argumente decât mine, ar trebui să-l apere pe colegul lor. (...) Mă uimeşte de fiecare dacă demagogia celor de a PDL. (...) Să-şi dea demisia Blaga şi cu ceilalţi şefi de pe acolo că l-au arestat pe Trăşculescu? Haideţi să fim un pic serioşi şi demagogia şi prostia asta a PDL ne-a adus în situaţia asta", a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte luni, la ora 16,00, în şedinţă, pentru a lua act de informarea ministrului Justiţiei cu privire la reţinerea şi percheziţia deputatului PDL Alin Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de deputatul Alin Trăşculescu, preşedinte al Organizaţiei PDL Vrancea, reţinut duminică pentru trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, acesta primind, în mai multe tranşe, 464.000 lei iar ulterior pretinzând încă 1.100.000 lei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Alin Trasculescu