x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, atac dur la Monica Macovei: Cred că e dusă cu sorcova!

Victor Ponta, atac dur la Monica Macovei: Cred că e dusă cu sorcova!

23 Mai 2013   •   10:21
Victor Ponta, atac dur la Monica Macovei: Cred că e dusă cu sorcova!

Premierul Victor Ponta a replicat miercuri europarlamentarului democrat-liberal Monica Macovei la acuzaţiile acesteia potrivit cărora şeful Guvernului “s-a coalizat cu inculpaţii” când şi-a exprimat simpatia faţă de George Becali, condamnat la trei ani de închisoare, susținând că europarlamentarul e dus cu sorcova dacă face astfel de afirmații.

“Cum să mă exprim eu ca să nu se supere nimeni? Cred că doamna Macovei e dusă cu sorcova, ca să zic aşa. Tot doamna Macovei ne spunea anul trecut cum vrem să-l schimbăm, cum l-am suspendat pe domnul Băsescu, ca să-l graţiem pe Adrian Năstase. Nu l-a graţiat nimeni pe Adrian Năstase. În rest, pe domnul Becali nu ştiu dacă îl graţiază sau nu domnul preşedinte Băsescu. În niciun caz nu despre asta am vorbit vreodată. Deci ce să-i urez doamnei Macovei? Sănătate!“, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

“Nu tot doamna Macovei a zis în Parlamentul European că 2,5 milioane de voturi au fost fraudate? Bănuiesc că s-a convins toată lumea că e cu sorcova. Să văd cum o să traducă în engleză, să mă pârască la Parlamentul European, că e dusă cu sorcova. Sper să nu găsească totuşi o traducere mot-a-mot“, a mai spus premierul.

Monica Macovei a scris, pe blog, că "Victor Ponta a demonstrat in aceste zile cat se poate de clar coalizarea cu inculpatii impotriva justitiei". 

"S-ar putea ca aceste personaje sa fie simpatice multora, dar ori legea este egala pentru toti, ori nu. Legea trebuie sa se aplice egal, si nu in functie de simpatii sau notorietate. Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, “intristati” de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere. Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea.

Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape 1 milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate. Premierul Ponta a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale. Tocmai cand justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti.  Justitia asa trebuie sa ramana, orice ar spune Ponta sau alti politicieni", a mai scris pe blog europarlamentarul PDL.

×
Subiecte în articol: monica macovei Victor Ponta becali